Съединените щати преустановиха вноса на авокадо от западния мексикански щат

...
Съединените щати преустановиха вноса на авокадо от западния мексикански щат
Коментари Харесай

САЩ спряха вноса на мексиканско авокадо заради телефонни заплахи

Съединените щати преустановиха вноса на авокадо от западния мексикански щат Мичоакан. Това стана, откакто американски контрольор получи телефонни закани.

Службата за ревизия на животните и растенията на Съединени американски щати разгласи, че е " решила да спре до второ разпореждане дейностите по ревизия на авокадо в Мичоакан ". Решението е взето, откакто един от чиновниците на организацията, който е инспектирал експортни колета в град Уруапан, " е получил заплашително позвъняване на служебния си мобилен телефон ", оповестиха от мексиканската организация, която управлява износа на селскостопански артикули.
Изнасяме повече за Съединени американски щати
Българският експорт към Съединени американски щати нараства с близо 42% на годишна база за първите единадесет месеца на предходната 2021 година, сочат предварителн...
Прочети повече
Според държавното управление този уикенд федералните и щатските управляващи, дружно с американските чиновници в Мичоакан, са водили диалози с полицията за усилване на ограниченията за сигурност, написа БГНЕС.

Мичоакан е най-големият производител на авокадо в света, като 85 % от реколтата се изнася за Съединени американски щати.

Той обаче е и един от най-силно засегнатите мексикански щати от насилието, обвързвано с проведената престъпност, чиито жертви от време на време стават и производителите на авокадо, които се сблъскват с обири, набези и изнудване.

През 2019 година Съединените щати предизвестиха, че обмислят да преустановят покупките на мексиканско авокадо поради обстановката със сигурността в страната.

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР