Съединените щати предупредиха ООН, че разполагат с информация, според която

...
Съединените щати предупредиха ООН, че разполагат с информация, според която
Коментари Харесай

САЩ към ООН: Русия има списъци на украинци, които да бъдат убити или изпратени в лагери

Съединените щати предизвестиха Организация на обединените нации, че разполагат с информация, съгласно която Русия има описи на украинци, " които да бъдат убити или изпратени в лагери " при положение на инвазия. Това сочи писмо, изпратено до ръководителя на Организация на обединените нации по правата на индивида и получено от Агенция Франс Прес в неделя.

В писмото, което бе изпратено в миг, когато Вашингтон предизвестява за идно навлизане на съветски войски, масирани наоколо до украинската граница, се споделя, че Съединените щати са " надълбоко обезпокоени " и предизвестяват за евентуална " злополука в региона на човешките права ".

Съединените щати разполагат с " достоверна информация, съгласно която съветските сили основават описи с разпознати украинци, които да бъдат убити или изпратени в лагери след военна окупация ", се споделя в писмото.

" Разполагаме и с достоверна информация, че съветските сили евентуално ще употребяват смъртоносни ограничения за разпространяване на мирни митинги или за противопоставяне по различен метод на мирни прояви на хипотетична опозиция от страна на цивилното население ", се споделя в посланието, адресирано до висшия комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида Мишел Бачелет.

В нотата, подписана от Батшеба Нел Крокър, дипломат на Съединени американски щати в Организация на обединените нации в Женева, се предизвестява, че съветската инвазия в Украйна може да докара до злоупотреби като отвличания или изтезания и да бъде ориентирана против политически дисиденти, религиозни и етнически малцинства и други

По оценки на Съединени американски щати и западните съдружници, през последните седмици Русия е разположила над 150 000 бойци наоколо до границите на Украйна. Москва отхвърля, че възнамерява да нападне съседката си, само че желае гаранции, че Украйна в никакъв случай няма да се причисли към НАТО и че западният алианс ще изтегли силите си от Източна Европа - претенции, които Западът отхвърля. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР