Съединените щати повече не могат да бъдат световен полицай, заяви

...
Съединените щати повече не могат да бъдат световен полицай, заяви
Коментари Харесай

Президентът Тръмп: САЩ не могат повече да бъдат световен полицай


Съединените щати повече не могат да бъдат международен служител на реда, съобщи през вчерашния ден президентът Доналд Тръмп по време на изненадващо посещаване в Ирак, с цел да се срещне с разположените там американски военни, оповестяват интернационалните организации.

" Съединените щати повече не могат да не престават да бъдат международен служител на реда ", съобщи Тръмп във военновъздушната база Айн Ал Асад, на 160 км западно от Багдад, защитавайки решението си да изтегли американски военни от Сирия ". " Несправедливо е единствено ние, Съединените щати, да носим товара. Ние сме пръснати по целия свят. Намираме в страни, за които повече хора дори не са слушали. Честна дума, това е неуместно ", добави той пред американски военни, представен от Франс Прес. По-рано през днешния ден Тръмп и брачната половинка му Мелания Тръмп дойдоха в Ирак, с цел да се срещнат с американски военни на Коледа, съобщи говорителката на Белия дом Сара Сандърс, представена от ДПА.

Сандърс написа в Туитър, че президентът е в Ирак, с цел да посети американски бойци и командирите им, да им благодари за службата, триумфите и саможертвата им и да им пожелае радостна Коледа.

Властите на Ирак са били авансово известени за визитата на Тръмп в страната, само че публични срещи не се състояха заради различия към организирането им и те бяха сменени с телефонни диалози, заяви иракското държавно управление в официално съобщение, представено от Франс прес и ТАСС.

" Властите на Съединени американски щати оповестиха на иракското управление за желанието на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да посети Ирак на 26 декември вечерта, с цел да поздрави новото иракско държавно управление и да се срещне с американските военни в състава на съдружните сили, подкрепящи Ирак в битката против " Ислямска страна ", се споделя в официалното съобщение.

" Правителството на Ирак одобри тази молба и бяха планувани формален банкет и среща с премиера Адел Абдел Махди, само че тя не се състоя заради различия към организирането й ", оповестиха от офиса на премиера. Срещата била сменена с телефонен диалог, по време на който двамата разискали ситуацията в района в светлината на решението на Тръмп да изтегли американските войски от Сирия, както и съдействието в битката против ИД. В официалното съобщение на иракското държавно управление се показва също, че Адел Абдел Махди поканил Тръмп да посети Багдад, а президентът също поканил премиера да посети Вашингтон.
Иракски депутати декларирали пред Ройтерс, че срещата сред Тръмп и Махди не се състояла заради различия към мястото на провеждането й. Американският президент предложил да се срещнат във военната база Айн ал Асад, само че иракският министър председател не бил склонен.
Иракски политици и водачи на милиции осъдиха визитата на Тръмп като нарушаване на суверенитета на Ирак, съобщи Ройтерс. Сабах ал Саади, ръководител на парламентарния блок Ислах, прикани за изключителна сесия на Народното събрание, " с цел да се разиска това крещящо тъпчене на суверенитета на Ирак и да се спрат тези нападателни дейности от страна на Тръмп, който би трябвало да знае границите си: окупацията на Ирак от Съединени американски щати завърши "
Блокът Бина, противник на Сабах в Народното събрание и ръководен от подкрепяния от Иран водач на милиция Хади ал Амири, също се разгласи срещу визитата на Тръмп в Ирак. " Посещението на Тръмп е крещящо и явно нарушаване на дипломатическите правила и демонстрира неговото пренебрежение и неприязън в връзките му с иракското държавно управление ", се споделя в изказване на Бина, представено от Българска телеграфна агенция.

По-късно президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и брачната половинка му Мелания дойдоха във военновъздушната база Рамщайн в Германия, с цел да поздравят разположените там американски военни, прецизират интернационалните организации.
Самолетът на президента кацна в базата за презареждане на връщане от Ирак, където Тръмп направи необявено посещаване, с цел да се срещне с американски военнослужещи.
На борда на " Еър форс 1 " говорителката на Белия дом Сара Хъкаби Сандърс съобщи пред публицисти, че иракският министър председател е приел поканата на Тръмп да посети Вашингтон. Тя посочи, че двамата водачи са разговаряли по телефона. Те не се срещнаха до момента в който Тръмп беше в Ирак, прецизира от своя страна АП.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР