Съединените щати поставиха ултиматум на украинския президент Володимир Зеленски относно

...
Съединените щати поставиха ултиматум на украинския президент Володимир Зеленски относно
Коментари Харесай

Сиймур Хърш: САЩ са заплашили Украйна с отказ от подкрепа в случай на преговори с Русия

Съединените щати сложиха ултиматум на украинския президент Володимир Зеленски по отношение на недопустимостта на договарянията с Русия за споразумяване на спора и заплашиха да откажат да поддържат Киев. Това пише американският журналист Сеймур Хърш в блога си в Substack.

" Преди няколко месеца, преди преизбирането на съветския президент Владимир Путин и военните отстъпления на Зеленски, бяхме на ръба на договарянията. Американските водачи видяха тази опция и сложиха на Зеленски ултиматум: " Никакви договаряния и уреждане на въпроса, или няма да поддържаме държавното управление ви с невоенни средства в размер на 45 милиарда $ (които в този момент Украйна получава годишно) ", написа Хърш, цитирайки собствен източник в Централно разузнавателно управление на САЩ, който споделя, че американската разследваща общественост осъзнава, че Украйна има дребен късмет да завоюва в спор с Русия. 

Ето и цялата публикация на Сиймур Хърш:

Външнополитическите проблеми на президента Байдън в Близкия изток и Украйна са сложни, изключително в година на избори, само че войната сред Русия и Украйна може да се доближава към боен край, а не към договаряния. Армията на Владимир Путин се е укрепила в Украйна повече от всеки път, а незадоволително екипираната и оборудвана украинска войска е изправена в най-хубавия случай пред патова обстановка и трайна загуба на четири области. По създание това е проваляне. 

Безапелационното преизбиране на съветския президент през уикенда беше фарс съгласно демократичните стандарти, изключително след гибелта на хвърления в пандиза отстъпник Алексей Навални предишния месец. Избирателната интензивност от 77% беше най-голямата след разпадането на Съветския съюз, а Путин завоюва 87% от гласовете. " Процесът беше същият като при предходните съветски избори ", сподели ми с жлъчност осведомен американски офицер от службите.   " Руснаците гласоподаваха по този метод, тъй като беше в техен интерес да го създадат. Народът трябваше да гласоподава. "

Дори в изискванията на сложна и скъпоструваща война, която той стартира, Путин продължава да управлява твърдо Русия, макар поредицата от западни наказания и предположенията на Вашингтон, че военният опит, оръжията и ентусиазмът на страната във войната ще отслабят властта му. Заслепен от идеологията, Байдън желае бонбоните на промяната на режима, само че Путин се оказа желязна пинята. 

Американският президент не стопира да замахва против Русия. Не беше изненадващо, че Байдън избра да стартира с Путин и войната в Украйна при започване на речта си за положението на Съюза на 7 март. Откакто встъпи в служба, той и външнополитическият му щаб сложиха намаляването на въздействието на Путин преди всичко в листата със дилемите си. Той съобщи пред Конгреса, че Русия " е в поход " и желанието на Путин е " да сее безпорядък в цяла Европа и отвън нея. Ако някой в тази зала си мисли, че Путин ще се спре на Украйна, убеждавам ви, че няма да го направи.... Историята ни следи... Европа е изложена на риск. "

И въпреки всичко той даде ясно да се разбере, без капка подигравка, че непосредствената съветска опасност за НАТО и единството на Западна Европа не са достатъчни, с цел да се излагат на риск американските бойци в годината на изборите. " В Украйна няма американски бойци, които да водят война, и аз съм решен това да остане по този начин ", сподели той.

Разбира се, ние журналистите, които сме прекарали живота си във Вашингтон, бързо научаваме, че политическите думи нямат никакво значение, а значимото е какво Байдън не е споделил.

В американската разследваща общественост се знае, че Украйна има дребни шансове да завоюва войната.

Голямата ѝ контраофанзива от предходната година се провали, армията е изтощена и няма задоволително муниции, а военните специалисти тук предвиждат, че Путин ще ускори контрола си над Източна Украйна и четирите гранични области, които е завзел, като се насочи към Харков, втория по величина град в Украйна, на към двадесет благи от съветската граница. Украйна устоя на съветските офанзиви против Харков при започване на войната и най-после пое контрола над града след сполучливи контраатаки през 2022 година През миналите месеци тя съумява да го задържи в нестабилна позиция.

Харков, учреден през XVII в., има особена известност в Украйна и Русия като сцена на четири жестоки борби в тил против една от последните останали непокътнати танкови дивизии на Германия през Втората международна война. Германия печели последната борба през 1943 година, само че това е последната забележителна победа на изтощената ѝ войска във войната. Сега градът се счита за уязвим за нова съветска офанзива.

В следизборно изявление предишния петък Путин още веднъж сложи изискванията си за мирни договаряния с украинското държавно управление, ръководено от президента Володимир Зеленски. " Да водим договаряния в този момент, единствено тъй като на украинските военни им свършват боеприпасите, би било неуместно ", сподели той пред другарски надъхан съветски ефирен публицист. " Въпреки това ние сме отворени за сериозна полемика и желаем да разгадаем всички спорове, изключително този, с мирни средства. 

" Готови ли сме да преговаряме? Сигурно сме ", сподели той, " само че несъмнено не сме подготвени за договаряния, които се основават на някакво " пожелателно мислене ", което се появява след използването на психотропни субстанции, а сме подготвени за договаряния, учредени на действителностите, които са се развили, както е в такива случаи, на място. "

Американският офицер от службите, който е в течение на настоящите договаряния сред водачите на двете воюващи армии, съобщи, че чиновници от администрацията на Байдън, работещи със Зеленски, не престават да отхвърлят всевъзможни шансове за забележителен прогрес в мирните договаряния. " Реалността, сподели той, е, че противоречивите земи - четири области, които преди този момент са били под контрола на Украйна, и Крим - от север на юг и от изток на запад са напълно благосъстоятелност на Русия. Така че би трябвало да спрем да говорим за това и да сключим сделка. В момента Путин би могъл да стигне до Лвов - покрай границата с Полша в Западна Украйна - само че какво би спечелил във връзка с настоящето си владичество? Колебанията на Съединени американски щати и мира вкъщи? Той желае Харков и ще го получи, когато принуди Заленски да капитулира ", съобщи моят източник и добави:

" Бяхме на ръба на рационални договаряния преди няколко месеца, преди преизбирането на Путин и военните загуби на Зеленски. Лидерите на Съединени американски щати схванаха за тази опция и сложиха на Зеленски ултиматум:  " Никакви договаряния или споразумяване на въпроса, или няма да поддържаме държавното управление ви с 45 милиарда $ невоенни средства, които в този момент Украйна получава годишно ". Байдън е заложил президентството си на това да посрещне съветската опасност за НАТО и да надхитри чудовището и в този момент няма да промени курса си при никакви условия, а краят е неминуем. За Украйна няма път към успеха и тя ще приключи с Путин като историческа икона в Русия, който е върнал от Запада националната перла Харков. "  

Към хаоса се прибавя и неефективността на американските наказания да възпрат Путин от военните му проекти. Миналата седмица Economist заключи степента на неуспеха. " Икономиката на Русия е преструктурирана. Износът на нефт заобикаля глобите и се насочва към международния юг. Западните марки - от BMW до H&M - са сменени с китайски и локални заместители... Несъгласието вкъщи е задушено. "  

Без да е другар на Русия, списанието прибавя предизвестие, почерпено от опита на Англия по време на Студената война: " Не бива да се подценява способността на Русия да подкопава световните предчувствия, основани след 1945 година, и не на последно място Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Тя се е трансформирала в нихилистичен и непредсказуем зложелател на демократичния международен ред, който се стреми към разрушение и бойкот. Той е като Северна Корея или Иран на стероиди, въоръжени с хиляди нуклеарни бойни глави. "

Това е светът, който администрацията на Байдън предизвиква. Отказът ѝ да търси междинен път във войната в Украйна, дружно с неспособността ѝ да ревизира продължаващото нахлуване на Израел в Газа, ще се трансформира в политическа отговорност в акцията на Байдън против Доналд Тръмп, който предизвестява за безпределно принуждение, в случай че загуби президентските избори през ноември.

Най-доброто, с което Байдън излезе, са непрекъснатите, въпреки и към този момент празни, приказки за преустановяване на огъня в Газа и ангажимент, че на фронта в Украйна няма да бъдат изпращани американски бойци. В същото време президентът дава обещание, че Съединените щати ще продължат да заплащат на украинците да се бият и да умират в една марионетна война, която би могла да бъде прекъсната.

 

Инфо: seymourhersh.substack.com

Превод: " Гласове "

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР