Съединените щати поставиха България в списък за наблюдение относно трафика

...
Съединените щати поставиха България в списък за наблюдение относно трафика
Коментари Харесай

България в списък за наблюдение на САЩ заради трафик на хора

Съединените щати сложиха България в лист за наблюдаване по отношение на трафика на хора. В последния отчет на американския Държавен департамент се показва, че страната ни не се отнася съществено към този проблем и не прави задоволително за отстраняването му. Това е рядка рецензия на Щатите към западен съдружник, отбелязва bTV.

„ Правителството на България не покрива изцяло минималните стандарти за елиминиране на човешкия трафик, само че поставя обилни старания, с цел да го реализира “, написа в формалния документ. Въпреки това от департамента показват, че през 2022 година страната ни е осъдила доста по-малко трафиканти в сравнение с предходни години.

Посочва се също, че съдилищата дават най-вече условни присъди за множеството трафиканти, които „ не отразяват съответно тежестта на закононарушенията им “.

В отчета се показва също, че страната ни е открила 42 деца жертви на трафик, само че „ страната не е показала да им е помогнало по какъвто и да било метод “. В същото време жертвите на трафик се преследват от закона поради закононарушения, които са били накарани да извършат принудително от своите трафиканти.

„ Накрая, корупцията в органите на властта и в законодателната система не престават да пречат на този развой “. Департаментът показва още, че НПО-та рапортуват за случаи на корупция в дребни градове, където полицията познава трафикантите на хора, само че не ги преследва от боязън.

България остава един от главните източници за трафик на хора в Европейския съюз.

Като най-уязвими в страната ни Държавният департамент показва безработните, децата в домове за грижа, заетите в незаконната полова промишленост, както и ромите.

За секс трафик се употребяват най-вече дами и деца от небогати райони на страната ни. Мъжете се употребяват за черен труд в строителството и земеделието. Децата се употребяват също за джебчийство и обири.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР