Съединените щати планират да извършат на 23 февруари мащабна провокация

...
Съединените щати планират да извършат на 23 февруари мащабна провокация
Коментари Харесай

САЩ планират мащабна провокация на границата на Венецуела утре, заяви Захарова

Съединените щати възнамеряват да извършат на 23 февруари " огромна провокация " на границата на Венецуела с филантропичната помощ и трансферират спецчасти и техника в региона за нейната подготовка. Това съобщи през днешния ден говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от ТАСС и Българска телеграфна агенция.
 Концертен двубой сред Мадуро и Гуайдо, създателят на  Бразилия праща филантропична помощ на Венецуела, Мадуро решен да я спре
" Развитието на събитията във Венецуела стигна до сериозна точка. Всички схващат това. За 23 февруари е набелязана рискова огромна провокация - подстрекавано и ръководено от Съединени американски щати секване на границата на Венецуела от по този начин наречената филантропична автоколона ", сподели тя.

По думите ѝ това ще докара до конфликти и съперници на властта и ще стане " комфортен претекст за силова акция по отстраняването на сегашния законен президент на страната ".

Захарова акцентира, че е видяно " прекачване на американски специфични елементи и техника покрай територията на Венецуела.

Според нея Съединени американски щати и техни съдружници от НАТО разискват доставката на оръжия и муниции от " една източноевропейска страна " за опозиционните сили във Венецуела. По думите ѝ ставало въпрос за тежки картечници, гранатомети, портативни зенитноракетни комплекси и боеприпаси за стрелково и артилерийско оръжие, което щяло да бъде пратено сякаш като " филантропична помощ ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР