Съединените щати отмениха действието на санкции, насочени срещу използването от

...
Съединените щати отмениха действието на санкции, насочени срещу използването от
Коментари Харесай

САЩ отмениха действието на част от санкциите срещу Иран

Съединените щати анулираха действието на наказания, ориентирани против потреблението от Иран на атомната сила за цивилни цели, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Франс прес отбелязва, че това е станало в миг, когато договарянията във Виена за избавяне на интернационалното съглашение за иранската нуклеарна стратегия са на финалната права.

Предишният президент на Съединени американски щати - републиканецът Доналд Тръмп, който през 2018 година изтегли страната от нуклеарната договорка и върна американските наказания против Иран, анулира през май 2020 година изключенията от санкционния режим. Сега обаче администрацията на наследника му на поста, демократа Джо Байдън, е възстановила тяхното деяние, сподели неин почитан представител.

Той изясни, че задачата е да бъде основана удобна среда за техническите диалози, които са " нужни през последните седмици от " дипломатическия развой във Виена.

В случай че в австрийската столица бъде реализиран компромис, изключенията от санкционния режим ще са от главно значение, с цел да се подсигурява, че Иран ще съблюдава своите задължения в нуклеарната област. Дори да не бъде контрактувано съглашение, " тези механически разисквания отново ще допринесат да осъществим нашите цели в областта на неразпространението " на нуклеарните оръжия, сподели американският представител, без да даде детайлности.

Вашингтон твърди, че това не е отстъпка пред Техеран, нито сигнал, че те са напът да се договорят за избавяне на нуклеарната договорка от 2015 година

Очаква се договарянията във Виена да бъдат обновени в околните дни.

Възстановяването на действието на изключенията значи, че отпада опасността от наказания против страни и задгранични компании, които сътрудничат на иранската нуклеарна стратегия за цивилни цели.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР