Съединените щати одобриха хапче срещу Covid-19 на Pfizer за лица

...
Съединените щати одобриха хапче срещу Covid-19 на Pfizer за лица
Коментари Харесай

Пуснаха хапче срещу Covid-19 за домашно лечение

Съединените щати утвърдиха хапче против Covid-19 на Pfizer за лица над 12 година Това е първото лекарство за домашна приложимост, както и ново противовирусно средство против бързо разпространяващия се Омикрон. Хапчето е уместно за хора, изложени на риск от тежко заболяване и съгласно основателите му – Pfizer и Paxlovid, успеваемостта му е съвсем 90% по данни от клиничните тествания. Схемата на лекуването с две медикаменти включва новото лекарство и второ - по-стар вид на антивирусното средство, наречено ритонавир.

Има обаче два основни казуса: за определяне на хапчето против Covid-19 е нужна бърза диагностика, и второ - на пазара дефицита остарелият препарат на Pfizer против ковид, който е част от препорпъчвания курс на лекуване. 

Хапчето на Pfizer ще се отпуска единствено с рецепта и лекуването с него би трябвало да се стартира допустимо най-скоро след диагностицирането на коронаинфекцията в границите на 5 дни от появяването на признаците. Хапчетата са предопределени за пиянство на всеки 12 часа в продължение на 5 дни.

Pfizer увеличи своите планирани производства за 2022 година от 80 млн на 120 млн курса на лекуване. Компанията е подготвена незабавно да стартира доставки за Съединените щати. Правителството чака да получи поръчаните от него 10 млн дози в границите на 6 месеца.

Решението на Администрацията по храните и медикаментите незабавно да утвърди новото хапче идва в миг, когат Съединени американски щати се борят с увеличаващата се вълна на разновидността Омикрон. „ Хапчетата могат да запълнят изчезналото звено в лекуването с появяването на новия вирус, счита Уилям Шафнър “, водещ специалист по инфекциозни заболявания от Медицинския факултет на университета Вандербилт. „ Най-широко употребяваното лекуване с моноклонални антитела за Covid-19 се оказа по-малко дейно в битката с вируса “, сподели той. Моноклоналните антитела нормално се ползват интравенозно в лечебните заведения, не са всеобщо налични и са повече от два пъти по-скъпи от хапчето на Pfizer.

Конкурентното хапче на Merck & Co към момента предстои на утвърждение за стартиране в Съединени американски щати. Лекарството „ Молнупиравир “ е създадено с Ridgeback Biotherapeutics, то понижава риска от хоспитализация и гибел с 30% съгласно досегашните клинични изследвания.

След новината за стартирането на хапчето на Pfizer акциите на компанията скочиха с над 1% на $59,45.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР