Съединените щати обявих отпускат нови 457,5 млн. долара за украинските

...
Съединените щати обявих отпускат нови 457,5 млн. долара за украинските
Коментари Харесай

САЩ отпуска нови 457 млн. долара на украинските правоприлагащи органи

Съединените щати разгласих отпускат нови 457,5 млн. $ за украинските правоприлагащи органи. Подкрепата е за националната полиция и граничната защита, както и за определяне на хипотетични зверства от изтеглящите се съветски войски, съобщи Kyiv Post.

„ Нашета поддръжка, която обезпечи персонални защитни средства, медицински консумативи и бронирани транспортни средства доста понижи жертвите на украинските цивилни и техните бранители. Съединените щати стоят един до друг с украинския народ и остават ангажирани да поддържат демократична, самостоятелна и суверенна Украйна “, означи държавният секретар Антъни Блинкен в изказване.

От средата на декември Съединени американски щати са подкрепили украинските правоприлагащи органи с над 645 млн. $, съгласно Държавния департамент.

Финансирането идва след известията за всеобщ гроб край град Изюм, в който са открити 447 тела, най-вече на цивилни, по които има следи от мъчения.

Междувременно украинските правоохранителни органи оповестиха за 52 596 регистрирани закононарушения, съобщи Ukrinform. Броят на открита експанзия и военни закононарушения е 36 281, от които 34 944 случаи са свързани с нарушавания на законите и обичаите на войната, 73 - с обмисляне, подготовка, започване и водене на нападателна война, 31 – за пропагандиране на война, а 1233 са други закононарушения. Правоохранителните органи са записали и 16 315 закононарушения против националната сигурност, от които 11 298 – са категоризирани като посягане върху териториалната целокупност и цялост на Украйна, 1728 - с държавна измяна, 2489 - с съдействие с врага, 189 - с оказване на помощ на агресорската власт, 64 – за бойкот, и 547 – други закононарушения.

Поредната стая за изтезания бе открита в освободеното село Липци, Харковска област.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР