Съединените щати обмислят преместване на американски войски в източноевропейските страни

...
Съединените щати обмислят преместване на американски войски в източноевропейските страни
Коментари Харесай

САЩ обмислят разполагане на военни в Източна Европа „в близко бъдеще“

Съединените щати обмислят пренасяне на американски войски в източноевропейските страни и в страните от НАТО „ в близко бъдеще “ на фона на възходящото напрежение по границата сред Русия и Украйна. За това заяви американският президент Джо Байдън в отговор на журналистически въпрос.

„ Ще преместя войски на Съединени американски щати в Източна Европа и страните от НАТО в близко бъдеще – не доста “, сподели президентът нощес в Мериленд.

Пентагонът към този момент разгласи по-рано през седмицата, че 8500 американски военни са в подготвеност за допустимо разполагане в Източна Европа. На брифинг през вчерашния ден военният министър Лойд Остин изясни, че това решение е обвързвано с това „ да уверим, че сме подготвени да осъществим уговорката си към НАТО, в случай че Силите за бързо реагиране на НАТО бъдат задействани “.

Източници на CNN споделиха тази седмица, че се разисква разполагане на войски в източноевропейските членки на НАТО, като измежду страните, в които е допустимо да има такова разполагане, са България, Румъния и Унгария.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР