Съединените щати няма да се измъкнат от отговорността за терористичните

...
Съединените щати няма да се измъкнат от отговорността за терористичните
Коментари Харесай

Русия се закани САЩ да платят за терористичните атаки на Киев срещу територията ѝ

Съединените щати няма да се измъкнат от отговорността за терористичните дейности на Киев, в това число за насочването на Това съобщи на брифинг представителят на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от ТАСС.

" Вашингтон, който на процедура се трансформира в страна в спора, няма да може да избегне съучастието в терора , отпушен от киевския режим против съветските цивилни, и да се освободи от отговорността за гибелта и разрушенията, породени от американски оръжия по американско предписание ", акцентира тя.
 WSJ: Съединени американски щати скрито са понижили обсега на дадените на Украйна HIMARS
WSJ: Съединени американски щати скрито са понижили обсега на дадените на Украйна HIMARS

Мерки от Белия дом

Захарова уточни, че обстрелът на цивилен обекти на територията на Русия е осъществен по директна заповед от Киев " с утвърждението на Съединените щати , които директно вземат участие в насочването на артилерийски и ракетни системи и дават данни от сателитно разузнаване на украинските въоръжени сили ".

Американски публицисти намерено пишат, че Пентагонът дава зелена светлина за удари с дронове  срещу съветска територия, посочи дипломатът.

Вдъхновени от тази поддръжка, украинските политици към този момент заявяват желанието си да нанесат удари по сериозна инфраструктура наоколо до Москва, добавя тя.
 Украйна удари три командни центъра и пет склада с муниции на Русия
Украйна удари три командни центъра и пет склада с муниции на Русия

Противникът е нанесъл 5 въздушни офанзиви и 25 ракетни удара

В началото на декември  в. " Уолстрийт джърнъл " разкри, че Съединените щати скрито са модифицирали ракетните системи HIMARS, които са доставили на Украйна, с цел да понижат обсега им

Според администрацията на Байдън тази превантивна мярка е нужна, с цел да се понижи рискът от ескалация на спора с Русия, в случай че украинската войска реши да употребява американските ракетни системи за нанасяне на удари по съветска територия.

Съединени американски щати са доставили на Украйна общо 20 комплекса HIMARS и огромен брой ракети със сателитно ориентиране с обхват към 75 км. Тези ракети, наречени GMLRS, се употребяват интензивно за нанасяне на удари по съветски хранилища за муниции , транспортни мрежи и командни пунктове в окупираната територия на Украйна.

Във вторник високопоставени американски чиновници потвърдиха, че - най-модерната система за противовъздушна защита на Съединени американски щати. Байдън към момента не е одобрил този ход, само че може да го направи скоро, споделиха чиновници.
 Съединени американски щати изпращат на Украйна
Съединени американски щати изпращат на Украйна " умни бомби "

Става дума за усъвършенстване на налични остарели оръжия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР