Съединените щати наложиха санкции срещу двама командири на паравоенните Сили

...
Съединените щати наложиха санкции срещу двама командири на паравоенните Сили
Коментари Харесай

САЩ санкционира двама командири на RSF, тъй като боевете ескалират в Дарфур в Судан

Съединените щати постановиха наказания против двама командири на паравоенните Сили за бърза поддръжка на Судан (RSF), защото правозащитни групи и Организация на обединените нации предизвестяват, че смъртоносното принуждение в Север Регионът на Дарфур ескалира.

Министерството на финансите на Съединени американски щати съобщи в сряда, че глобите са ориентирани към командира на RSF в Централен Дарфур Али Ягуб Гибрил и Осман Мохамед Хамид Мохамед, генерал-майор, който управлява оперативното обмисляне на групата.

„ Докато суданският народ продължава да упорства за преустановяване на този спор, тези командири са се съсредоточили върху разширение на нови фронтове и битка за надзор над повече територия “, сподели в изказване чиновник на Министерството на финансите Брайън Нелсън.

RSF обкръжиха ел-Фашър, столицата на Северен Дарфур, през последните седмици и боевете сред паравоенната формация и суданските въоръжени сили набъбнаха.

По-рано тази седмица представител на генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш предизвести, че насил...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР