Съединените щати на практика са изчерпали възможностите си за предоставяне

...
Съединените щати на практика са изчерпали възможностите си за предоставяне
Коментари Харесай

Блинкен: САЩ почти изчерпаха времето и парите си, за да помогнат на Украйна

Съединените щати на процедура са изчерпали опциите си за даване на помощ на Украйна, тъй че Конгресът на Съединени американски щати би трябвало да утвърди нови бюджетни заеми за Киев. Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен съобщи това на конференция в края на годината в Държавния департамент.

" Парите, от които се нуждаем за поддръжка на Киев, са съвсем изчерпани, а и времето съвсем не доближава ", сподели той. Блинкен призна, че не може да каже по кое време тъкмо ще свършат оставащите средства. В тази връзка държавният секретар счита, че Конгресът на Съединени американски щати би трябвало да обмисли отпущането на спомагателни средства от федералния бюджет за подкрепяне на Украйна допустимо най-скоро.

През октомври администрацията на Вашингтон изпрати до Капитолия искане за спомагателни бюджетни заеми през 2024 фискална година, която стартира в Съединени американски щати на 1 октомври, главно за подкрепяне на Израел и Украйна, както и за противопоставяне на Китай и Русия в Азиатско-тихоокеанския район (АТР). Общо за тези цели изпълнителната власт, ръководена от президента Джо Байдън (демократ), би желала към 106 милиарда $.

Неотдавна няколко републиканци в Камарата на представителите и Сената се оповестиха срещу продължаването на финансовата помощ за Киев. Председателят на долната камара на Народното събрание, републиканецът Майк Джонсън (от Луизиана), на няколко пъти предизвести за желанието си да обвърже по-нататъшната помощ за Украйна с по-строг надзор на южната граница на Съединени американски щати.

На 6 декември законопроектът за огромна нова помощ за Израел и Украйна, както и за противопоставяне на Русия и Китай в Азиатско-тихоокеанския район, не съумя да премине процедурно гласоподаване в Сената, макар че в особено послание Байдън прикани законодателите да одобрят разноските преди да заминат за коледната почивка. Въпреки това демократите, които управляват горната камара на Конгреса, си резервираха опцията да внесат още веднъж законопроекта.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР