Съединените щати изразиха загриженост във връзка с посещението на крайно

...
Съединените щати изразиха загриженост във връзка с посещението на крайно
Коментари Харесай

САЩ са срещу промяна на статута на светите места в Йерусалим

Съединените щати показаха угриженост по отношение на визитата на извънредно десен министър в новото израелско държавно управление в комплекса на джамията Ал-Акса, свещена както за евреите, по този начин и за мюсюлманите и се оповестиха против всякаква смяна на статуквото.

" Съединените щати са твърдо... за опазване на статуквото във връзка с светите места в Йерусалим ", съобщи прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер.

" Всяко едностранно деяние, което заплашва статуквото, е недопустимо. "

Говорителят на Държавния департамент Нед Прайс настрана съобщи, че Съединените щати са " надълбоко обезпокоени " от визитата на Итамар Бен-Гвир в Ал-Акса, който в предишното е правил провокаторски изказвания и получи основен пост в областта на сигурността в последното държавно управление на министър-председателя Бенямин Нетаняху.

" Това посещаване има капацитета да изостри напрежението и да предизвика принуждение ", съобщи Прайс за визитата, което беше необятно наказано в ислямския свят.

Прайс съобщи, че Съединените щати са имали " директни диалози през днешния ден с представители на кабинета на министър-председателя по отношение на това посещаване "./БГНЕС, Агенция Франс Прес

Вашингтон / САЩ
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР