Съединените щати изразиха дълбока загриженост за намаляващия медиен плурализъм в

...
Съединените щати изразиха дълбока загриженост за намаляващия медиен плурализъм в
Коментари Харесай

САЩ изразиха дълбока загриженост за състоянието на медиите в Унгария

Съединените щати показаха " дълбока угриженост " за " намаляващия медиен плурализъм в Унгария ", откакто и последната радиостанция, която е сериозна към държавното управление на Виктор Обран.

По-рано тази седмица апелативният съд в Будапеща удостовери решението на унгарския медиен регулатор да не удължава лиценза на Клубрадио, който изтича на 14 февруари, на учредения, че радиото е нарушило няколко пъти медийния закон.

" Предстоящата загуба на лиценза за лъчение на една от най-популярните радиостанции в страната, Клубрадио, е опасност за изгубването на още един самостоятелен глас от унгарския ефир ", съобщи представителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Нед Прайс на брифинга си в сряда, представен от брюкселския уебсайт " Политико ".

" Съединените щати считат, че многообразието на самостоятелни гласове и отзиви е от значително значение за демокрацията, ние настоятелно призоваваме държавното управление на Унгария да спомага за открита медийна среда ", добави Прайс.

През септември 2020 година Медийният съвет - орган, основан през 2011 година под егидата на Орбан, - отхвърли да продължи лиценза на радиото, който изтича на 14 февруари. Влиятелният Медиен съвет твърди, че радиостанцията не е уведомила навреме за своята музикална стратегия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР