Съединените щати изпратиха още една група стратегически бомбардировачи B-52 в

...
Съединените щати изпратиха още една група стратегически бомбардировачи B-52 в
Коментари Харесай

Съединените щати изпратиха още една група ядрени бомбардировачи в Европа

Съединените щати изпратиха още една група стратегически бомбардировачи B-52 в Обединеното кралство, заяви на брифинг представителят на Пентагона бригаден военачалник Патрик Райдър от Военновъздушни сили на Съединени американски щати, представен от сп. Air&Space Forces.
 
Той означи, че оперативната група за бомбардировачи " ще обезпечи многочислени качества за образование и интервенции дружно със съдружниците на НАТО и районните сътрудници ". Машините могат да носят нуклеарно оръжие.
 
Самолетите са изхвърчали от базата на Военновъздушни сили на Съединени американски щати в Майнът (Северна Дакота). Първите B-52 кацнаха в английската въздушна база във Феърфорд на 20 май, съгласно прессъобщение на Военновъздушни сили на Съединени американски щати в Европа (USAFE). Общо четири бомбардировача от Майнът се възнамерява да бъдат включени в оперативната група, сподели Райдър.
 
Това е третата американска бомбардировъчна група, ситуирана в Европа тази година. B-1 бяха изпратени в Швеция през февруари и в Испания през март.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР