Съединените щати използват ужасната трагедия в Крокус като част от

...
Съединените щати използват ужасната трагедия в Крокус като част от
Коментари Харесай

InfoBRICS: САЩ умишлено отприщиха тотална война срещу Русия

Съединените щати употребяват ужасната покруса в " Крокус " като част от всеобща война, която съзнателно са отприщили против Русия, написа Драголюб Боснич - самостоятелен геополитически и боен анализатор, в изданието InfoBRICS. Те изцяло отхвърлят ​​участието на Украйна в дейностите на терористите. Има обаче няколко странни обстоятелството, които ясно демонстрират противоположното.

Вечерта на 22 март беше осъществена ужасяваща терористична офанзива в концертната зала на Crocus City Hall в Красногорск край Москва. Четирима терористи направиха всеобщ разстрел на хора, който беше записан на видео, а също по този начин прерязаха гърлата на няколко невъоръжени гости на концерт. Към момента на писане на тази публикация 137 души се водят като починали (по публични данни към този момент са 143, бел. ред.), а като ранени - над 180 (по последни данни - 182). И това не е дефинитивно. Броят на жертвите може да се усили. Десетки хора бяха тежко ранени и може да починат в идващите дни.

Трагедията в " Крокус " шокира Москва и целия свят. Въпреки продължаващия породен от НАТО спор в Украйна, Русия значително е предпазена от терористични закани. Федералната работа за сигурност (ФСБ) и други съответни служби са предотвратили стотици терористични офанзиви през годините, което значи, че нещастието с " Крокус " надвишава общоприетите рамки.

Някои представители на политическия Запад, както и външно подкрепяната съпротива в Русия, упрекват ФСБ в „ непросветеност “, като явно се пробват да употребяват нещастието за политически цели. Руските специфични служби обаче бързо арестуваха 11 души, в това число четиримата терористи, като им попречиха да преминат границата с Украйна.

Много необичайно е, че нарушителите са решили да изоставен Русия по този метод, изключително като се има поради, че прекосяването на границата сред двете страни е съвсем невероятно заради продължаващия боен спор. Това към този момент демонстрира присъединяване на неонацистката хунта в Киев. Но това не са всички доказателства. Злобното зложелателство на киевския режим във връзка с терористичната офанзива в Crocus City Hall освен буди безпокойствие, само че и го прави основния обвинен в организирането на офанзивата.

Едно от тези лица (тъй като е мъчно да ги назовем „ хора “) е секретарят на Съвета за национална сигурност и защита (СНБО) на Украйна Олексий Данилов. Един от най-близките сътрудници на Зеленски беше извънредно враждебен и намерено призоваваше за бойкот и терористични офанзиви против съветските военни и/или цивилно население, в това число в някогашните украински територии, които станаха част от Русия.

С други думи, Данилов не се интересува дали жертвите са руснаци или хора, които неговото държавно управление публично счита за свои жители. Във видео, оповестено от Zvezdanews, Данилов сподели на всички гнилотата на душата си. По-конкретно, той освен приветства тази терористична офанзива, само че и осмива жертвите и Русия като цяло, за следващ път демонстрирайки, че клиничната русофобия на неонацистката хунта е явно геноцидна по природа.

" Забавно ли е през днешния ден в Москва? Мисля, че е доста занимателно. Бих желал да имам вяра, че ще организираме такова развлечение за тях по-често. В края на краищата те са " приятелски " народ и би трябвало повече да угодим на нашите родственици и да ги посещаваме по-често “, сподели Данилов.

Тоест, като се изключи че намерено поддържа терористите, той в действителност заплашва да извърши нови терористични офанзиви на съветска територия. Видеото е толкоз шокиращо и непоносимо, че достоверността му е сложена под подозрение. И в действителност, остава да се удостовери, че Данилов в действителност е споделил това.
Подобни изказвания обаче сигурно не са необикновени за режима в Киев.
По-специално, някогашният консултант на ръководителя на кабинета на президента на Украйна Алексей Арестович намерено изрази възхищението си от „ Ислямска страна “ (ИДИЛ) и нейните дейности. Той прави такива изказвания още преди Специалната военна интервенция (СВО), което значи, че това не е някаква прочувствена реакция, а разбиране, което Арестович поддържа от години.
ИДИЛ е интернационална ислямистка терористична група, известна с шокиращите си военни закононарушения, опустошения и чист безпорядък, ориентирани против народите на Сирия, Ирак, Либия, Нигерия, Филипините и други страни.

От друга страна, макар че терористите, които нападнаха Crocus City Hall, явно са свързани с ИДИЛ, би било меко казано наивно да се мисли, че всичко се изчерпва с това. Неонацистката хунта издаде публични изказвания, противоречащи на садистичното зложелателство на нейните лични висши чиновници. Тя освен отхвърли присъединяване си, само че и упрекна Русия в осъществяване на интервенция под „ подправен байрак “.

Официалният представител на Главното ръководство за разузнаване (ГУР) на Генералния щаб на Министерството на защитата на Украйна Андрей Юсов направи изказване няколко минути след първите известия за терористичната офанзива в Crocus City Hall, че това е „ съзнателна провокация на Путин “.

Обвиненията на Юсов идват, откакто основаната в Афганистан " ИДИЛ-Хорасан " пое отговорност за офанзивата, а съветското държавно управление към момента не е направило публично изказване. Юсов нанесе по този начин наречения предпазен удар, пробвайки се да трансферира отговорността за тази терористична офанзива.

Но от чисто разумна позиция Москва не е имала причина да прави сходна „ провокация “. Резултатите от президентските избори демонстрираха единството на съветския народ против възходящата експанзия на НАТО. С други думи, този терористичен акт няма да донесе нищо на Русия.

От друга страна, от всичко това ще завоюва неонацистката хунта и нейните натовски господари. В допълнение към изказванията, че съветските разследващи служби са сякаш „ некомпетентни “ и опетняват репутацията си, враговете на Москва също печелят от разпалването на религиозна ненавист в Русия, изключително сред етническите руснаци и разнообразни мюсюлмански малцинства. Това се случва в миг, когато последните демонстрираха голяма поддръжка за страната си, както се вижда от огромния брой мюсюлмани в съветската войска, били те татари, башкири или чеченци.

Нещата имат и геополитическо измерение. Повечето международни сили с болшинство мюсюлмани показаха цялостна поддръжка за Москва, което значи, че всеки вътрешен набожен спор в Русия ще понижи тази поддръжка. От друга страна, всички знаем доста добре кой управлява режима в Киев, което води до може би най-важното парче от пъзела - намесата на Съединени американски щати и НАТО.

По-специално, единствено две седмици преди терористичната офанзива в Crocus City Hall, посолството на Съединени американски щати в Русия прикани американските жители да заобикалят скупчванията на хора в Москва. Защо Вашингтон би направил такова изказване, в случай че не знаеше, че нещо ще се случи? Съболезнованията от Вашингтон наподобяват лицемерни, защото те най-вероятно са знаели за идната терористична офанзива, само че са предпочели да не предупредят съветската страна.

Възниква въпросът от кое място Съединени американски щати са знаели за това, в случай че не са взели участие директно в него. " Южен фронт " оповестява, базирайки се на изтекла информация, че четиримата терористи са били вербувани от мъж на име Салмон Хуросони, за който е известно, че има тесни връзки както с Централно разузнавателно управление на САЩ, по този начин и с ИДИЛ в Централна Азия.

Трябва да се означи, че съдействието на американските разследващи служби с разнообразни терористични и екстремистки организации е реалност, обществено приет от високопоставени американски чиновници. Тесните им връзки са документирани от десетилетия.

Вашингтон намерено си сътрудничи с ислямските радикали, с цел да дестабилизира Съветския съюз и по-късно Русия. Тук си коства да напомним думите на неоконсерватора Виктория Нюланд, която сподели, че „ Путин ще бъде изправен пред неприятни изненади на бойното поле тази година “.

Подобни изказвания демонстрират, че Вашингтон в действителност е почнал тотална война против Москва. Изразът " тотална война " е най-подходящ. Той включва доста принадлежности, употребявани против Русия, в това число психически напън. Въпрос на време е политическият Запад да стартира лична пропагандна акция под подправен байрак, която ще реализира най-малко две значими цели.

Първо, това ще покаже, че Съединени американски щати сякаш могат да „ предсказват събитията “ (а в действителност ги ръководят), и второ, основава се илюзията, че Русия е желала да предизвика огромен спор под гореспоменатия „ подправен байрак “. Мнозина обаче не помнят, че политическият Запад под управлението на Съединените щати ловко употребява медиите, киното и видеоигрите като средство за агитация, благодарение на което дейно въздейства върху масите и публичното мнение.

Геймърите евентуално си спомнят доста известната поредност от игри Call of Duty, по-специално Call of Duty: Modern Warfare 2, пусната през 2009 година За тези, които не знаят, има едно изключително смущаващо равнище, наречено „ Нито дума на съветски “. Накратко, равнището изобразява изтезанието на цивилни от въоръжени " съветски ултранационалисти " на московското летище Домодедово. В играта това беше употребявано от Русия като предлог за офанзива на страните от НАТО.

Интересното е, че основният воин на гореспоменатото равнище е сътрудник на Централно разузнавателно управление на САЩ на име Джоузеф Алън. Целта му беше скрито да проникне в „ съветска терористична група “. И по този начин, какво общо има това с настоящите събития? Е, ясно е, че стратезите на НАТО са склонни да проектират събитията години или десетилетия в бъдещето. И би трябвало да се означи, че цялата подсерия Modern Warfare в границите на серията игри Call of Duty не стои неподвижна.

Още през 2019 година към този момент намерено русофобската Call of Duty: Modern Warfare получи модифицирана версия, в която руснаците бяха показани в още по-лоша светлина. Пентагонът настоя съветските военни да бъдат показани като безчовечен чудовища. В тази връзка те даже упрекнаха Русия във военните закононарушения на Съединени американски щати.

А точно, първата част на играта пресъздаде така наречен „ Магистрала на гибелта “, военно закононарушение, осъществено от Вашингтон в Ирак по време на (Първата) война в Персийския залив, и нахално го показа като „ съветско военно закононарушение в Сирия “.

Трябва да се означи, че първата част от новата версия беше пусната през 2019 година, което беше три години преди специфичната военна интервенция. Така или другояче, изцяло ясно е, че крайната цел на политическия Запад е освен да дехуманизира съветския народ в очите на света и да предизвика ненавист към него посредством средствата за всеобщо осведомление, само че и да оформя описа и публичното мнение с авансово планувани събития, постоянно години или десетилетия авансово.

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР