Съединените щати и Великобритания започват разследвания дали е използвано химическо

...
Съединените щати и Великобритания започват разследвания дали е използвано химическо
Коментари Харесай

Използвано ли е химическо оръжие в Мариупол?

Съединените щати и Англия стартират следствия дали е употребявано химическо оръжие в обсадения украински град Мариупол. Украински източници оповестиха, че съветски военни са употребявали незнайно вещество в града. В резултат няколко души са получили дихателна непълнота. Тези информации не са доказани публично. Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че Украйна не разполага с оръжията, които са ѝ нужни, с цел да избави Мариупол.

Мариупол - по този начин е изглеждал градът дни преди войната. От тогавашния живот там към този момент няма и диря. Над 10 хиляди жертви е дал градът, заяви кметът. Според него броят на починалите в Мариупол може да надвиши 20 хиляди.

Кадри от улични боеве в града разпространиха от отряда Азов. Те настояват, че съветски дрон е разпръснал " токсично вещество " върху военни и цивилни в Мариупол. В резултат няколко души получили респираторни и неврологични проблеми.

За хора с дихателна непълнота в Мариупол оповестява и украинският народен представител Иванна Климпуш. Според нея здравословните проблеми са получени вследствие на употребявано от съветските военни " незнайно вещество ".

" Днес чухме изказване на окупаторите, които удостоверяват, че се готвят за нов стадий в терора си против нас и нашите бранители. Един от представителите на нашествениците сподели, че обмислят потреблението на химическо оръжие против бранителите на Мариупол. Ние го одобряваме доста съществено. Искам да припомня на международните водачи, че опцията за потребление на химическо оръжие към този момент беше обсъждана от съветските военни ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски.

С настъплението на съветските войски на изток борбите ще се ожесточават през идващите седмици, предизвестява Англия. Снощи при обстрел против Харков са починали 11 души, измежду които 7-годишно дете. Днес има съветски офанзиви край Донецк и Луганск. Сраженията се водят и край южните градове Херсон и Николаев.

Над 200 спасители претърсват градчето Бородянка за изчезнали хора. Вече са открити 19 тела. Премиерът на Литва посети Бородянка. В Туитър тя написа - " Няма думи, които да опишат това, което видях и почувствах ". Преди дни украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че обстановката в Бородянка е " доста по-ужасна ", в сравнение с в Буча.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР