Съединените щати и Северна Македония потвърждават своя ангажимент за регионална

...
Съединените щати и Северна Македония потвърждават своя ангажимент за регионална
Коментари Харесай

САЩ: Бързо присъединяване на РС Македония и Албания към ЕС

Съединените щати и Северна Македония удостоверяват своя ангажимент за районна интеграция в Западните Балкани посредством политически, стопански и начинания за сигурност и акцентират поддръжката си за икономическата интеграция и просперитета на района. Това се акцентира в взаимното изказване на държавните управления на двете страни във връзка първата среща от процеса на стратегически разговор сред тях, която се организира във Вашингтон.

Съединените щати подчертаха значимостта на процеса на присъединение към Европейски Съюз на Северна Македония и Албания допустимо най-скоро. Те поддържаха градивното включване на Северна Македония в районните начинания за непоклатимост и сигурност, както и желанието на Северна Македония да стане член на Инициативата на трите морета, се споделя в изказването, представено в медиите в районен съд Македония.

Със стратегическия разговор Северна Македония и Съединените щати отварят нова глава на съдействие и се ангажират да задълбочат и надградят двустранното партньорство, акцентира се още в изказването.. Те потвърдиха мощните връзки сред двете страни и показаха удовлетворение от насърчаването на общи цели за сигурност и двустранен проект за разцвет на европейския континент и по света. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР