Съединените щати и Русия подготвиха конкурентни проекторезолюции за Венецуела. Те

...
Съединените щати и Русия подготвиха конкурентни проекторезолюции за Венецуела. Те
Коментари Харесай

САЩ и Русия подготвиха конкурентни проекторезолюции за Венецуела

Съединените щати и Русия приготвиха конкурентни проекторезолюции за Венецуела. Те отразяват надлежно поддръжката на Вашингтон за опозиционния водач Хуан Гуайдо и поддръжката на Москва за президента Николас Мадуро, съобщи Асошиейтед прес.

Американският план, с който АП се е срещнала, показва "дълбоко безпокойствие, че президентските избори (във Венецуела) на 20 май 2018 година не са били нито свободни, нито почтени ". Той "призовава за неотложно пускане на политически развой, който да докара до свободни, почтени и почтени за доверие президентски избори, с интернационалните наблюдаващи ".

Руският план подлага на критика "опитите за интервенция " във вътрешните работи на Венецуела, показва "безпокойство във връзка със заканите за потребление на мощ " против страната и приканва за намиране на кротичък излаз от задънената улица.

Нито една от двете проекторезолюции не е публикувана измежду останалите страни членки на Съвета за сигурност. Твърде евентуално е всяка от тях да бъде отхвърлена, в случай че бъде подложена на гласоподаване, защото Русия би наложила несъгласие на американския план, а Съединени американски щати - на съветския, отбелязва АП.

Венецуелският министър на външните работи Хорхе Ареаса в това време увери генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, че във Венецуела няма филантропична рецесия, съобщи Франс прес.

Венецуелската стопанска система е подложена на обсада и блокада, сподели в това време Ареаса на конференция в централата на международната организация в Ню Йорк. Той разкритикува Съединените щати, че приказват за изпращане на филантропична помощ във Венецуела и по едно и също време с това заплашват страната с потребление на мощ и обсада.

Гутериш сподели още, без да даде детайлности, че е разискал с Гутериш задълбочаване на съдействието с Организация на обединените нации.

Това бе втората среща на венецуелския външен министър с генералния секретар на международната организация този месец, отбелязва Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР