Съединените американски щати обявиха списък с китайски стоки на стойност

...
Съединените американски щати обявиха списък с китайски стоки на стойност
Коментари Харесай

Нови американски мита срещу Китай за 200 млрд. долара

Съединените американски щати оповестиха лист с китайски артикули на стойност 200 милиарда $, на които през септември ще бъдат наложени наказателни мита, предава AFP.

Подобни дейности ще доведат до поредна ескалация на комерсиалната война сред двете водещи международни стопански системи.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп се закани да отговори на китайските контрасанкции, които бяха провокирани от решението на Вашингтон да наложи предходната седмица наказателни мита в размер на 25% върху експортни артикули на стойност 34 милиарда $.

От американската администрация оповестиха, че ще проведат спомагателни изследвания и съвещания, преди да завършват листата със глобени китайски артикули. Крайното решение за налагане на наказателните мита обаче ще бъде на Тръмп.

В Китай са уверени, че взаимното налагане на наказателни мита има капацитет изцяло да „ унищожи “ търговията сред двете най-големи международни стопански системи.

„ Ескалацията и взаимното налагане на наказателни мита сред Съединени американски щати и Китай безспорно ще унищожи китайско-американската търговия “, обявиха публични представители от Министерството на търговията на Китай.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР