Съединените американски щати и Русия могат да влязат във военна

...
Съединените американски щати и Русия могат да влязат във военна
Коментари Харесай

Русия и САЩ може да започнат конфликт в Сирия

Съединените американски щати и Русия могат да влязат във военна борба в Сирия заради тесния контакт в зоната на военни дейности. За това съобщи на 1 юли в публикация за американското списание Newsweek тяхният колумнист Бони Крисчън.

Тя изрази мнение, че актуалната обстановка в Европа и усилването на борбата сред страните доста усилват рисковете от боен конфликт. Експертът напомни, че макар че военните сили на присъстващите в Сирия страни не са в открит спор, те работят наоколо и стеснен контакт, освен това постоянно на противоположни страни.

„ Това е мисъл, която плаши даже ястребите, тъй като нуклеарните арсенали на Вашингтон и Москва, в случай че бъдат употребявани, са задоволителни, с цел да унищожат света неведнъж “, написа Кристиан.

На 17 юни The Wall Street Journal, базирайки се на американски публични лица, написа, че Вашингтон е смутен от дейностите на Русия, които сякаш усилват риска от конфликт със Съединените щати в Сирия.

Руските въоръжени сили нанесоха въздушни удари по гарнизон покрай сирийско-йорданската граница в югоизточната част на САР, където американските войски образоват локални бойци. В материала се отбелязва, че макар неналичието на загуби измежду представителите на обединението, напрежението сред двете страни към момента е високо заради военната спецоперация.

Конфликтът в Сирия продължава от 2011 година През 2015 година съветските въоръжени сили по покана на Дамаск започнаха да оказват подпомагане за освобождението на сирийска територия от бойци. Две години по-късно съветското командване разгласи края на дейната фаза на военната интервенция.

На 29 юни Министерството на външните работи на Сирия разгласи, че страната е решила да признае независимостта и суверенитета на Донецката и Луганската национални републики. В отговор украинското външно министерство разгласи разкъсване на дипломатическите връзки със Сирия.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР