Съдят Стоян Вътков за пътнотранспортно нарушение, направено с автомобил, който

...
Съдят Стоян Вътков за пътнотранспортно нарушение, направено с автомобил, който
Коментари Харесай

Съдят мъж за нарушение с кола, продадена преди 2 г.

Съдят Стоян Вътков за пътнотранспортно нарушаване, направено с автомобил, който той е продал преди две години.

Звучи неуместно, само че поради пропуски в българското законодателство е изцяло допустимо, оповестява NOVA.

Преди две години Стоян продава колата си. Тази година обаче той получава призовка от Гърция. Срещу него е формирано дело.

При пътна инспекция полицията в Гърция хваща трето лице да ръководи автомобила без брошура и съдят Стоян като отговорен за това, че е дал колата на недееспособен лидер.

По закон новият притежател е задължен да трансферира талоните на свое име и да смени номерата на автомобила до две седмици след подписване на договорката.

От Пътна полиция потвърдиха за NOVA, че писмено Стоян е безупречен, само че отхвърлиха да застанат пред камерата, с цел да отговорят по какъв начин, откакто колата е отписана, той продължава да се води неин притежател.

Новият притежател по документи - Ружди Али не може да бъде открит на адреса му в Нова Загора.

Така с огромен ваучър на името на Стоян всички налични доказателства на служителите на реда в Гърция водят към него, а за неточния покупател в България глобата е единствено санкция от 50 лв..

И до момента в който в закона не е помислено и никой не е задължен да търси новия притежател, за Стоян остава единствено да чака делото идващия месец.

Стоян показва, че е продал колата за 1200 лева, а досега е похарчил за правни услуги 1600 лева „ Ще се опитаме да осъдим държавата”, показва потърпешият.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР