Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет отказа да преназначи бившия

...
Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет отказа да преназначи бившия
Коментари Харесай

ВСС отказа да върне Лозан Панов във Върховния административен съд |

Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет отхвърли да преназначи някогашния ръководител на Върховен касационен съд Лозан Панов като арбитър във Върховния административен съд, за което той настоя. В поддръжка на заявката му са дали своят вот 7 от членовете на колегията, а Боян Магдалинчев и Драгомир Кояджиков са били срещу.

Панов бе арбитър във Върховен административен съд до 2015 година

При разискването в Съдийската гилдия са изказани подозрения за оказване на вероятно въздействие по каузи, накърняване на независимостта на съдиите от Върховен административен съд. Поставени са били и въпроси за какво той не остане във Върховния касационен съд след края на мандата си, с цел да " бере плодовете на своето ръководство ", заяви " Лекс ".

Заради обстановката се чака на следващия ден да има изключително съвещание на Съдийската гилдия, на което още веднъж да бъде разисквана молбата на Панов.

Мандатът на Панов като ръководител на Върховен касационен съд изтича на 10 февруари, когато новоизбраният началник на съда Галина Захарова би трябвало публично да встъпи в служба.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР