Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет не наказа съдия Мирослава

...
Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет не наказа съдия Мирослава
Коментари Харесай

Съдия Мирослава Тодорова отърва наказание от Съдийската колегия на ВСС

Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет не наказа арбитър Мирослава Тодорова от Софийския градски съд, заяви lex.bg. До това се стигна, откакто членовете на колегията не съумяха да съберат нужното болшинство от 8 гласа за нито едно от предложенията за наказване.
В поддръжка на предлагането за намаление в служба за период от една година гласоподаваха шестима кадровици - Драгомир Кояджиков, Боян Новански, Боян Магдалинчев, Вероника Имова, Стефан Гроздев и ръководителят на Върховния административен съд Георги Чолаков. Останалите седем кадровици бяха срещу. На съвещанието не участва Красимир Шекерджиев.

" За " намаление в сан за една година гласоподаваха петима души - Имова, Магдалинчев, Чолаков, Новански и Гроздев. Осем кадровици бяха срещу.

Четирима членове на Висш съдебен съвет гласоподаваха в поддръжка на предлагането за наказване " забележка " - ръководителят на Върховния касационен съд Лозан Панов, Атанаска Дишева, Олга Керелска и Цветинка Пашкунова. Останалите бяха срещу.

А във връзка с предлагането на дисциплинарния състав арбитър Мирослава Тодорова да бъде осъдена с 10% понижаване на заплатата за 6 месеца, гласуването е било извършено на 26 февруари, като в поддръжка на него са били четирима души, другите са били срещу.

Така в последна сметка се стигна до това Съдийската гилдия да не накаже арбитър Тодорова.

Дисциплинарното произвеждане против нея беше формирано на 6 декември 2016 година, след инспекция на Инспектората към Висш съдебен съвет по сигнал на основния прокурор Сотир Цацаров.

Сигналът беше по отношение на искане на прокуратурата за откриване на банкова загадка. Производството е било по реда на Закона за кредитните институции.

Инспекторатът към Висш съдебен съвет обаче реши да ревизира цялостната активност на Мирослава Тодорова в Софийския областен съд, където тя беше намалена за две години след наложено друго наказване. Според отчета на ИВСС тя е имала забавени каузи и поради това изиска съдийката още веднъж да бъде осъдена.

На 5 март обаче кадровиците не разискаха наказването ѝ, а отложиха дебата на първо време за 26 март, а след това за 2 април, по молба на ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР