Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет избра единодушно Александър Ангелов

...
Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет избра единодушно Александър Ангелов
Коментари Харесай

Избраха единодушно новия председател на Софийския районен съд

Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет избра единомислещо Александър Ангелов за нов ръководител на Софийския областен съд. Той получи поддръжката на 14 -те души в залата.

Това стана след неуспех на първия опит за избор на началник на най-натоварения съд, заради липса на претенденти, съвсем половин година след оставката на Методи Лалов.

Конкурент за поста на Александър Ангелов беше арбитър Петър Савчев, който макар че не получи нито един глас поддръжка, разяснява, че остава със самочувствието, че е съдействал за избора на сътрудника си, като е обезпечил състезателност на процедурата.

Ангелов счита, че главен проблем в съда е натовареността на съдиите.

Условията, при които работят магистратите също са фактор. Ангелов напомни, че доста съдии от Районния съд са препоръчани за наказване, поради това, че не изписват делата си в периоди, като повода за това е големият брой каузи.

За задачата, съгласно него, би трябвало да има специфичен мониторинг, с цел да може проблемите да бъдат установени в зародиш. Така да вземем за пример, ще е ясно за какво съответен арбитър се забавя с каузи и каква са аргументите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР