Съдия по делото на Тръмп в Ню Йорк казва, че графикът на съдебния процес засега остава същият

...
Съдията, председателстващ наказателното дело в Ню Йорк на бившия президент
Коментари Харесай

Съдията, председателстващ наказателното дело в Ню Йорк на бившия президент Доналд Тръмп, е отворен за пренасрочване на процеса на 25 март 2024 г., но няма да разгледа въпроса до февруари, каза той в писмо до адвокатите на Тръмп.

Съдия Хуан Мърчан каза в писмото си от 1 септември, че през февруари ще обмисли „всички необходими промени“ или „всякакви действителни конфликти“, което може да забави процеса, който понастоящем е насрочен за 25 март 2024 г.

Мърчан отговаря на писмо от 30 август от адвоката на Тръмп Тод Бланш, с което се иска конференция на 15 септември за обсъждане на проблеми с графика. Искането на Бланш дойде два дни след като федерален съдия Таня Чуткан насрочи отделен процес срещу Тръмп да започне във Вашингтон, окръг Колумбия, само три седмици преди този в Ню Йорк, на 4 март 2024 г.

обвини Тръмп в 34 престъпления, фалшифициране на броят на бизнес досиета, свързани с предполагаема схема за плащане на „мълчаливи пари“ преди избирането му през 2016 г. Във Вашингтон, окръг Колумбия, специалният прокурор Джак Смит обвини Тръмп в четири престъпления, свързани с предполагаема схема за намеса в мирното предаване на власт, след като той загуби изборите през 2020 г. за президента Джо Байдън.

Мърчан каза в писмото си, че ще „обсъди графика и ще направи всички необходими промени, когато следващата ни среща е на 15 февруари 2024 г.“

“ По това време ще имаме много по-добра представа дали има действителни конфликти и ако е така, коя може да е най-добрата дата за отлагане на процеса“, каза Мърчан.

Въпреки че републиканецът се кандидатира за президент веднъж отново части от неговия график са все по-често доминирани от изпитания.

Тръмп, двама от синовете му и компанията му трябва да бъдат изправени пред граждански процес, който започва на 2 октомври, произтичащ от дело, заведено от главния прокурор на Ню Йорк, което твърди, че е широко разпространена, продължила с години измама. Щатът иска 250 милиона долара и няколко строги санкции срещу Тръмп и организацията Тръмп.

На 15 януари Тръмп е насрочен за втори федерален граждански процес в продължаващата му съдебна битка с писателя Е. Джийн Карол. Тръмп вече беше осъден да плати на Карол 5 милиона долара, след като федерално жури през май го намери за отговорен за сексуално насилие и клевета срещу Карол. Тръмп обжалва това решение, но през януари е планирано отделно жури да разгледа щетите, свързани с друга предполагаема клевета.

В допълнение към двата наказателни процеса, планирани в момента за март, федерален процес по обвинения в тежки престъпления срещу Тръмп умишлено задържана информация за националната сигурност след напускане на поста е насрочено за 20 май 2024 г. 

Тръмп също е обвинен в окръг Фултън, Джорджия, заедно с 18 съобвиняеми по дело, в което се твърди, че са управлявали „престъпно предприятие“, докато оспорвайки изборите през 2020 г. в щата след поражението си. Все още не е насрочена дата за процеса.

Тръмп също се пледира за невинен по всяко от тези две дела и отрече да е извършил неправомерни действия по всеки въпрос във връзка с всяко наказателно и гражданско дело, по което е обвинен .

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР