Съдията от щата Ню Йорк Артър Енгорън глоби 45-ия президент

...
Съдията от щата Ню Йорк Артър Енгорън глоби 45-ия президент
Коментари Харесай

Тръмп глобен 5 хиляди долара за снимка на съдийски служител с демократ

Съдията от щата Ню Йорк Артър Енгорън санкции 45-ия президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп с Щатски долар 5 000. Нарушението се отнася до оповестена фотография на чиновник на съдията с водача на демократическото болшинство в Сената на Съединени американски щати Чък Шумър.

Снимката е оповестена на страницата на някогашния президент в неговата обществена мрежа Truth Social. В текста към фотографията Тръмп  нарича служителя на Артър Енгорън „ другар “ на Шумър. Преди това съдът разпореди фотографията да бъде отстранена от обществените мрежи. След това текстът от страницата на Тръмп изчезна, само че фотографията остана оповестена в уеб страницата на предизборната акция на някогашния президент. Съдията е открил, че нарушаването е несъзнателно. „ Не се заблуждавайте -  в бъдеще към нарушителя ще бъдат прилагани доста по-строги наказания за умишлени или неумишлени нарушавания “, отбелязва съдията, представен от Ройтерс. Допълнителни нарушавания могат да доведат до по-големи санкции или затвор, означи съдията.

Артър Енгорън ръководи процеса против Доналд Тръмп по гражданското дело за машинация на стойност 250 милиона $ Главният прокурор на щата Ню Йорк Летиция Джеймс упрекна някогашния президент в завишаване на цената на активите му.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР