Съдията, който наблюдава делото за несъстоятелност на FTX, даде разрешение

...
Съдията, който наблюдава делото за несъстоятелност на FTX, даде разрешение
Коментари Харесай

Terraform Labs срещу SEC: Издадени са призовки на FTX

Съдията, който следи делото за неплатежоспособност на FTX, даде позволение на Terraform Labs да изиска съответната информация от борсата като част от отбраната им против обвиняванията на Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища на Съединени американски щати (SEC).

Този ход идва, откакто Terraform Labs съобщи, че техните алгоритмични постоянни монети и токени за ръководство са били наранени от допустима офанзива от страна на продавачи на шорт позиции, като съмненията са свързани с присъединяване на Alameda Research.

Съгласно правосъдното заявление от 31 юли Terraform Labs може да издаде призовки до FTX Trading и FTX.US, с цел да събере доказателства за своята отбрана. Съдът акцентира, че всяко показване на доказателства в отговор на призовките би трябвало да бъде съобразено с изискванията на заповедта за отбрана, издадена по делото на Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища, или с всяко съглашение за дискретност сред длъжниците и Terraform Labs.

Съдебните документи също по този начин разкриват, че юристите на FTX не са имали публични възражения против правосъдната заповед. Въпреки това, както Terraform Labs, по този начин и FTX бяха въвлечени в правни проблеми. Terraform Labs претърпя забележителен крах, когато нейният план за постоянни монети UST се срина, което докара до оповестяването на FTX в неплатежоспособност през ноември същата година.

През юни швейцарските управляващи замразиха активи на стойност почти $26 милиона, принадлежащи на Terraform Labs и на нейния създател, някогашния крипто милиардер До Куон. Тези активи бяха свързани с Куон, неговия съучастник Ханг Чанг-джун и някогашния началник на изследванията в Terraform Labs, Николас Платиас.

Освен това след ареста му в Черна гора южнокорейските прокурори упрекнаха Куон, че е трансферирал криптоактиви на стойност $29 милиона от притежанието на Terraform Labs. Куон към този момент е излежал повече от 3 от 4 месечната си присъда в Черна гора за потребление на подправен костарикански паспорт.

Тази присъда обаче може да е единствено началото на правните проблеми на крипто милиардерът, защото Дан Сунгхан, шеф на Бюрото за следствие на финансови закононарушения в Южната районна прокуратура на Сеул, допусна , че той евентуално може да бъде изправен пред повече от четири десетилетия зад решетките за присъединяване си в това, което се счита за най-големия случай на финансова машинация в историята на Южна Корея.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР