Съдията, който гледа делото за намеса в президентските избори в

...
Съдията, който гледа делото за намеса в президентските избори в
Коментари Харесай

Свалиха част от обвиненията срещу Тръмп по делото за изборите в Джорджия от 2020 година

Съдията, който гледа делото за интервенция в президентските избори в Съединени американски щати през 2020 година в щата Джорджия, отхвърли през днешния ден част от обвиняванията против някогашния президент Доналд Тръмп, съобщи Би Би Си.

Много други обвинявания по същото дело обаче остават.

Съдия Скот Макафи откри, че шест точки в обвинителния акт от 41 точки против  Тръмп и някои от неговите съподсъдими, в това число Руди Джулиани, нямат учредения.

Решението визира три от 13-те обвинявания против Тръмп.

Те се отнасят до позвъняването на някогашния президент до държавния секретар на Джорджия Брад Рафенспергер, в което той му сподели: „ Всичко, което желая да направя, е това. Просто желая да намеря 11 780 гласа, което е с един повече, в сравнение с имаме. “

Другите отхвърлени обвинявания се отнасят за някои от най-известните му съподсъдими: Руди Джулиани, Джон Ийстман и Марк Медоус.

В мнението си съдията отбелязва, че прокуратурата може още веднъж да повдигне отхвърлените обвинявания, като изготви нов обвинителен акт.

По делото има общо 19 обвинени, на които са повдигнати обвинявания в скрит план за смяна на резултатите от президентските избори през 2020 година


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР