Съдия Веселина Няголова, която ръководи делото на Кирил Петков срещу

...
Съдия Веселина Няголова, която ръководи делото на Кирил Петков срещу
Коментари Харесай

Съдията по делото на Петков срещу Борисов отказа да си направи отвод

Съдия Веселина Няголова, която управлява делото на Кирил Петков против Бойко Борисов за клюка, отхвърли да си направи отказ. За нейната промяна настоя отбраната на водача на ГЕРБ поради информация, че арбитър Няголова е работила в един правосъден орган с юриста на Петков – Стоян Мадин. Припомняме, че съпредседателят на Продължаваме промяната съди Бойко Борисов за това, че, по думите му, го е наклеветил, че получава комисионни от доставките на газ.

Началото на правосъдното съвещание в районния съд съответства с часа, в който от Продължаваме промяната отидоха в президентството, с цел да върнат неосъществения втория мандат. Съпредседателят на партията Кирил Петков избра да се яви в съда.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не се яви в районния съд.двокатът на Бойко Борисов Менко Менков уточни, че водачът не е задължен да бъде в залата.

В началото на правосъдното съвещание отбраната на Борисов изиска наказателното произвеждане да бъде прекъснато, тъй като, по думите на юристите, Кирил Петков и отбраната му са закъснели за началото на съвещанието, с цел да може някогашният министър председател да приказва с публицисти пред съда. За да бъде доуточнен въпросът представляващите Бойко Борисов желаеха изказванието им да бъде сверено със записите от камерите в идващото съвещание.

Те също по този начин настояха арбитър Веселина Няголова да си направи отказ от делото поради другарство с юриста на Кирил Петков Стоян Мадин.

След малко заседание, по време на което Кирил Петков напусна постройката на съда, арбитър Няголова отхвърли да си направи отказ. След това тя предложения за разпит трима очевидци – народния представител Венко Сабрутев, някогашния началник на КЕВР Станислава Тодоров и Мирослава Петрова, която се познава със съпредседателя на Продължаваме промяната около отбрана на екологични дела.

Менков добави, че ще насочи своите доказателствени претенции откакто с това приключат юристите на Петков.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР