Съдия Татяна Гьонева Коева, която е докладчик по делото с

...
Съдия Татяна Гьонева Коева, която е докладчик по делото с
Коментари Харесай

Съдия Татяна Гьонева за обезобразеното момиче: По снимки не можем да преценим нараняванията

Съдия Татяна Гьонева Коева , която е докладчик по делото с нарязаното с макетно ножче 18-годишно момиче с 400 шева , съобщи, че обвиняването против нападателя е единствено за лека телесна щета, защото не е била потвърдена заплаха за живота на момичето. 

" В случая заключението на съдебно-медицинската експертиза открива пострадвания, които поотделно и в цялост сочат за краткотрайно разстройство на здравето, само че не рисково за живота. Затова колкото и да звучи стряскащо и възмущаващо за обществеността и ние го разбираме, само че законодателят го квалифицира като лека телесна щета, в случай че и да не е лека в житейския смисъл “, съобщи Гьонева на брифинг в правосъдната палата в Стара Загора.

„ В този случай , с цел да има междинна телесна щета, следваше да е налице най-малко краткотрайно разстройство на здравето, само че рисково за живота, а ние това не го установихме “, добави тя.

Видяхме фотосите. Ние по фотоси не можем да преценим какви са пострадванията. Няма по какъв начин да работим с догатки ", изясни съдията.

Съдебният състав от трима магистрати на 5 юли е пуснал Георги Георгиев, обвинен за обезобразяването на момичето, на независимост, като окачестви действието му като лека телесна щета. Миналия петък казусът бе огласен, а през днешния ден в редица градове посредством обществените мрежи се провеждат митинги в отбрана на момичето и против насилието над дами.

Очаква се през днешния ден районната прокуратура в Стара Загора да изиска непрекъсната мярка „ Задържане под стража “ за 26-годишния Георгиев.

" Аз съм уверен, че правосъдният състав, който е тричленен и единомислещо е подписал правосъдния акт, е решил доказателствата по делото и е постановил съответния правосъден акт, който съгласно мен е закономерен. Той е в унисон с настояването на представителя на Окръжната прокуратура ", сподели ръководителят на съда Красимир Георгиев.

" В този случай ние сме длъжни при породено телесно увреждане и искане на най-тежката мярка, да обсъдим доказателствата, които сочат освен на съпричастност на обвинения в съответната предприемчивост, само че и в това доказателствата по делото да откриват наличната подготовка, за която той е притеглен ", добави Гьонева.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР