Съдия Николай Стефанов от Районния съд в Русе осъди окончателно

...
Съдия Николай Стефанов от Районния съд в Русе осъди окончателно
Коментари Харесай

Оправдан за подкуп съдия осъди прокуратурата за 160 000 лв.

Съдия Николай Стефанов от Районния съд в Русе осъди дефинитивно прокуратурата да му заплати компенсации за близо 160 000 лв.,. Той заведе делото по Закона за отговорността на страната, откакто през 2015 година беше задържан, а след това съден и оневинен по дело за рушвет посредством изнудване.

Преди 3 години Стефанов предяви иск против прокуратурата за 300 000 лв., като изиска и още 20 000 лв. обезщетение за друго досъдебно произвеждане, което е било формирано против него, въпреки и да е прекъснато, без да е упрекнат. Като първа инстанция Софийският градски съд осъди прокуратурата да заплати на съдията 150 000 лв. обезщетение за противозаконното обвиняване за рушвет, 3000 лв. за второто водено против него следствие и разходи за близо 6000 лв.. След това апелативният съд удостовери решението, само че прокуратурата оспори и него, с цел да се стигне до окончателното изговаряне на Върховния касационен съд (ВКС). Върховните съдии обаче не позволиха касационно обжалване и по този начин прокуратурата е дефинитивно наказана за следващ път.

Николай Стефанов беше задържан при зрелищна акция на ДАНС с гонене в центъра на Русе при започване на 2015 година и упрекнат, че посредством изнудване е изискал 1000 лв. и е направил опит да получи рушвет от 500 лв. от юрист Свилен Стефанов. Парите били, с цел да утвърди съдията съглашение за условна присъда с малолетен клиент на юриста.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР