Съдия Маргарита Алексиева от Районен съд - Дупницабеедин от тримата

...
Съдия Маргарита Алексиева от Районен съд - Дупницабеедин от тримата
Коментари Харесай

Съдия Маргарита Алексиева от Районен съд – Дупница с номинация за Съдия на годината на 11- те Национални награди за правосъдие

Съдия Маргарита Алексиева от Районен съд - Дупницабеедин от тримата съдии номинираниза „ Съдия на годината “, на 11- те Национални награди за правораздаване.Професионалният й опит в правосъдната система стартира като правосъден претендент в Окръжен съд – Кюстендил за интервала 03.02.1997 година – 03.02.1998 година Встъпва в осъществяване на длъжността „ арбитър “ в Районен съд – Дупница с Акт за встъпване от 14.10.1999 година, като преди този момент е изпълнявала функционалностите на Нотариус и на Съдия по вписванията в същия орган на правосъдната власт. Със заповед на адм. началник – ръководител на Софийски апелативен съд в интервала 2021 година – 2022 година е била командирована като арбитър в Окръжен Съд Благоевград, Наказателно поделение, а през 2009 г.-в Окръжен съд – Кюстендил,Гражданско поделение. С решение на Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет, от 06.12.2016 година е нараснала в по-горен сан - „ арбитър във Върховен касационен съд и Върховен административен съд “.



В рамките на тези 24 години в правосъдната система, арбитър Алексиева е разглеждала както цивилен, по този начин и наказателни каузи, отличаващи се със своята фактическа и правна трудност, което й е дало опция да опознае всички аспекти на правораздаването на равнище областен и областен съд. Съдия Маргарита Алексиева споделя разбирането, че през целия си живот, човек би трябвало да непрекъснато да се развива и усъвършенства професионално, да придобива нови познания и умения, да обогатява своя житейски и професионален опит.

Организатор на11- те Национални награди за правосъдиееБалканската медийна асоциация,подкрепена отБългарската Съдийска асоциация, Международния адвокатски съюз,адвокатски колегии от цялата страна,Камарата на нотариусите,Професионалната асоциация на посредниците, Прокуратурата на Република България, Асоциацията на дамите юристи и Асоциацията на синдиците в България.По традиция номинациите се правят от наградени и номинирани от предходните години, както и от професионалните асоциации и колегии.Гласуватжурналисти от бранш правораздаване, професионално жури, което е в състав съдията от Общия съд на Европейски Съюз Марияна Кънчева, проф. Огнян Герджиков, проф. Атанас Семов и юрист Владимир Дончев. Гласуванетосе извършвавъз основа наподадените от номинираните биографии.

Националните правосъдни награди сас благотворителен темперамент, в поддръжка надецаболни от церебрална парализаи за инвитро процедури на фамилии с репродуктивни проблеми.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР