Съдебният процес срещу бившия лидер на банда, обвинен в убийството

...
Съдебният процес срещу бившия лидер на банда, обвинен в убийството
Коментари Харесай

Отлага се делото срещу заподозрения в убийството на Тупак Шакур

Съдебният развой против някогашния водач на тайфа, упрекнат в убийството на рапъра Тупак Шакур, се отсрочва с няколко месеца, оповестява Sky News. Дуейн " Кийф " Дейвис трябваше да се изправи пред съда през юни, откакто бе задържан предходната година - съвсем 27 години след гибелта на хип-хоп звездата, предаде dir.        

Смята се, че Дейвис е единственият жив човек, който е бил в автомобила, от който са създадени изстрелите в Лас Вегас на 7 септември 1996 година След неотдавнашната смяна в процесуалното му посланичество съдията от Окръжния съд на окръг, завеждащ делото, призна по време на чуване, че юристът на обвинявания е нов по случая и че прокурорите към момента дават доказателствен материал на отбраната. Началната дата на правосъдния развой към този момент е изменена от 3 юни на 4 ноември.

Припомняме, че от ареста си през септември Дейвис е в пандиза и би трябвало да заплати гаранция от 750 000 $. От него се чака да успее да събере нужната сума, с цел да бъде освободен под домакински арест, съобщи юристът му по-рано през седмицата. Тъй като обаче страда от рак на дебелото черво отбраната му изясни пред съдията, че хората, които са подготвени да му оказват помощ да заплати гаранцията, не желаят да се явят в съда за чуване, с цел да покажат, че парите са получени законно. " Имам родственици, които се двоумят дали да дойдат тук и да ми оказват помощ за гаранцията поради медиите и цирка, който се разиграва ", сподели той.

60-годишният Дейвис беше задържан пред дома си в Хендерсън, Невада, само че е родом от Комптън, Калифорния. Той не се признава за отговорен за ликвидиране от първа степен. Ако бъде наказан обаче, може да прекара остатъка от живота си в пандиза.

  Междувременно шест месеца след гибелта на Тупак неговият противник от Източното крайбрежие Notorious BIG също е погубен при пукотевица с кола в Лос Анджелис и от този момент мистерията към неразкритите им убийства води до безчет теории и заглавия.

Шакур има пет албума под No̱1, номиниран е за шест награди " Грами " и през 2017 година е признат посмъртно в Залата на славата на рокендрола. A през 2023 година получава посмъртно и звезда на Алеята на славата в Холивуд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР