Съдебният процес срещу 29-годишния Владимир Паунов от Стара Загора, който

...
Съдебният процес срещу 29-годишния Владимир Паунов от Стара Загора, който
Коментари Харесай

Адвокат на шофьор, убил млад бургазлия и ранил още петима, поиска смайващо лека присъда

Съдебният развой против 29-годишния Владимир Паунов от Стара Загора, който аргументи тежкото ПТП край Поморие преди година и половина, лишило живота на 38-годишен бургазлия Станислав Вълчев и ранило други петима, стартира през днешния ден. Процесът протече по съкратената процедура с цялостното признание на виновността от страна на подсъдимия, което ще му обезпечи намаляне на присъдата с 1/3.

Владимир бе защитаван от опитния бургаски правист Благой Потеров. Пред смаяните и измъчени погледи на оживелите потърпевши, които през днешния ден бяха в правосъдната зала, той разви защитната теза, че случаят е станал надали не по взаимна виновност.

„ Всичко е станало за под две секунди. В този къс момент на нехайство, мерцедесът на моя подзащитник е навлязъл в насрещното придвижване единствено с към 2 метра. Това значи, че починалият Станислав – водачът на Тойотата, е имал задоволително време и място да реагира и да се изтегли по-вдясно, с цел да избегне удара. Такова нещо обаче не е видно от експертизите “, разкри Потеров, наблягайки, че потърпевшите, като се изключи Надя Велева, са били без защитен колан.

„ Нещо повече: Именно неналичието на защитния колан е директно обвързвана с неотварянето на въздушните възглавници. Видно е, че е било допустимо контузиите да са доста по-малки, в случай че всички в тойотата си бяха поставили коланите, ненарушавайки ЗДвП. Пострадалата Велева е единствената, която има контузии, особено породени от защитното средство при сходни произшествия. Всички останали, в това число водачът, са били без него “, безапелационен бе юристът, който изиска от съда минималното наказване – ефикасна присъда от 3 години, понижена с 1/3.

Всичко това безусловно пред очите на най-тежко потърпевшия – Сребрю Георгиев, който година и половина след тежкия случай, към момента не се е възстановил от контузиите си и през днешния ден дойде в правосъдната палата с патерици.


Животът на Сребрю Георгиев (вляво) в никакъв случай няма да бъде същият след тежкия случай. Днес той пристигна в правосъдната палата с патерици, защото още не се е възстановил от контузиите

Тази теза не се хареса на юристите на потърпевшите. Те настояха, че изложените от сътрудника им доводи нямат отношение към актуалното дело и подчертаха, че поради предходните прегрешения на Владимир, несъответстващите му реакции зад кормилото във съдбовния ден и тежките последици от случая, заралията би трябвало да лежи най-малко 9 години.

Присъдата ще бъде прочетена в 15:30 часа през днешния ден от Окръжния съд в Бургас.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР