Съдебният инспектор Александър Мумджиев подаде до Народното събрание уведомление за

...
Съдебният инспектор Александър Мумджиев подаде до Народното събрание уведомление за
Коментари Харесай

Пияният съдебен инспектор Александър Мумджиев подаде оставка

Съдебният контрольор Александър Мумджиев подаде до Народното събрание съобщение за едностранно преустановяване на трудовото правно отношение с Инспектората на Висшия правосъден съвет (ИВСС). Също през днешния ден Мумджиев е подал заявление до основния контрольор на ИВСС за преустановяване на трудовото му правно отношение. Това оповестиха от институцията.

 

На съображение подадените документи основният контрольор на ИВСС издаде заповед, с която разгласи за прекъснато трудовото правно отношение на Александър Мумджиев с инспектората.

 

С оглед обстоятелството, че Мумждиев работеше при изискванията на изминал мандат, Народното събрание няма потребност да вземе категорично решение по подадената оставка. Изявлението на Александър Мумджиев до Народното събрание има осведомителен темперамент, показват от Инспектората на Висш съдебен съвет.

 

Вчера инспекторатът предложи за освобождаване съдебния контрольор Александър Мумджиев. Като причина беше посочено негово държание, несъвместимо със заеманата служба, накърняващо престижа на правосъдната власт.

 

Мумджиев беше арестуван в сряда поради неприлични оферти към камериерки. Той се бил настанил в хотел във Враца и бил в нетрезво положение, когато почнал да прави полови подмятания към обслужващия личен състав.

 

По случая е формирано досъдебно произвеждане.

 

Инспекторатът към Висш съдебен съвет изрично се разграни от държанието на Александър Мумджиев, което накърнява престижа на правосъдната власт, съдиите, прокурорите и следователите. И.ф. Борислав Сарафов към този момент осведоми и Народното събрание за държанието на Мумджиев.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР