Съдебни казуси може да създаде практиката за нова екооценка на

...
Съдебни казуси може да създаде практиката за нова екооценка на
Коментари Харесай

Новата екооценка на автомобилите може да доведе до съдебни казуси

Съдебни проблеми може да сътвори практиката за нова екооценка на колите. Това споделя Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.  

Новата екооценка е друга от дадената от производителя и това може да е причина за споровете в данните, счита Диана Русинова:

„ Ако производителят е дал една категория, а пък внезапно някой различен даде друга категория, това допускам ще бъде и причина за доста правосъдни каузи. Защото не може, да кажем, аз да си купя един нов автомобил и производителят да ми даде „ Евро 6 “ и внезапно някой да ми дава „ Евро 4 “. Няма по какъв начин. За мен по тази линия ще има някакъв проблем “.

Към момента в други европейски градове има ограничавания за придвижване на така наречен цапащи коли. Но те се постановат въз основата екооценката на колата, дадена от производителя.

Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики се надява новото предписание да не бъде мотив за корупционни практики.

Законодателните ограничения и новите условия се организират при липса на политики за стимулиране на подмяната на автопарка, добавя тя:

„ При изчезналата национална политика във връзка с закупуването на нови коли – имам поради под формата на ваучери или данъчни облекчения, или каквото и да било, хората няма да бъдат подтиквани  и все по този начин няма да могат да си разрешат да си купуват нови коли. Така че общината прави нещо, които при настоящето състояние фактически наподобява като „ каруцата пред коня “.

Очаква се поради новата мярка цената на годишните механически прегледи на колите да нарастне. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР