Съдебната власт и в частност прокуратурата останаха последната преграда срещу

...
Съдебната власт и в частност прокуратурата останаха последната преграда срещу
Коментари Харесай

Иван Гешев: Бесен съм, че детето е починало - поредна жертва на войната на пътищата

Съдебната власт и в частност прокуратурата останаха последната бариера против престъпността. Това сподели основният прокурор Иван Гешев пред Националното заседание на административните ръководители на апелативни и районни прокуратури. 
Прочетете още
„ Всеки от вас вижда в обитаемоте места растежа на престъпността, казусът с разпространяването на опиатите измежду младото потомство. И резултатите, които виждате, в това число и пътнотранпортните катастрофи, които се случват всеки ден. Нашата работа е с изключение на да продължим да сме постоянни, да продължим интензивно да работим в интерес на хората “, съобщи основният прокурор Иван Гешев.

Главният прокурор Иван Гешев изрече съболезнования на фамилията и околните на умрялото 14-годишно дете в Бузовград, което беше блъснато и убито от пийнал и дрогиран водач.

„ Това дете е поредна жертва на войната по пътищата. Това, което е значимо, е да се поставят от нас – прокуратурата, в разговор с локалните управляващи и гражданското общество – действителните проблеми, за действителна правна промяна, пред тези от които зависи. А тези, от които зависят съответните законодателни промени това да не се случва, е Народното събрание. Защото другояче ще се борим със идната гибел, и със идната и това ще продължава с години. Казах преди време, че съм гневен. Да гневен съм, откакто разбрах, че детето е умряло. Тези неща могат с обикновени решение, които има в целия Европейски Съюз – тази гибел да бъде понижена ”, уточни Гешев.

По думите му прокуратурата ще направи всичко допустимо, с цел да има правдивост. „ Но тези, от които зависят законодателните промени, не вършат нищо. И резултатът го виждаме всеки ден. И този взрив на престъпността, в случай че подхващаме някакви законодателни промени, те са най-вероятно в полза на престъпността ”, акцентира основният прокурор.

Той разяснява и случая с изчезналото дете в Перник. „ В непрекъснат разговор сме с локалната власт. Има формирано досъдебно произвеждане. За мен е необичайно - по какъв начин това дете не може да бъде открито за толкоз дълъг интервал, и притеснително ”, съобщи Гешев.

Конституционните съдии отхвърлиха да отговорят на въпроса на служебния правосъден министър Крум Зарков за кръга от пълномощията на основния прокурор. Конституционният съд обаче ще ревизира дали някои пълномощия на прокуратурата не опонират на Конституцията.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР