Съдебната ни система е департизирана, но не деполитизирана. Това заяви

...
Съдебната ни система е департизирана, но не деполитизирана. Това заяви
Коментари Харесай

Антон Станков: Съдебната ни система е департизирана, но не деполитизирана

Съдебната ни система е департизирана, само че не деполитизирана. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия някогашния правосъден министър Антон Станков.

Според него поръчката на на ГЕРБ Мария Габриел за е поръчка за лична смяна, а не за правосъдна промяна. По думите му това изявление подава сигнал към ПП/ДБ, че се желае разговор.

Той разясни обаче, че не се обелва дума за това каква промяна ще бъде препоръчана по механизма за надзор на основния прокурор. Грубо звучи от претендент министър председател да прави поръчки за промяна на един от водачите на правосъдната власт, посочи Станков. Бившият правосъден министър уточни, че със съответните промени, Инспектората към Висш съдебен съвет би могъл да проверява основния прокурор.

Иван Гешев няма по какъв начин да бъде отхвърлен, тъй като настоящия състав на Висшият правосъден съвет е остарелия състав на Висш съдебен съвет, разясни Станков. Той бе безапелационен, че зад настояването за премахване на обвинител номер едно стоят избрани ползи.

Станков направи и коментар за. Има две хипотези за атентата - това е действителен атентат за заплашване или инсценировка с политически цели. И в двата случая това приказва за нефелни политически процеси, за беззащитност в политиката. Любопитно е и мълчанието на прокуратурата за, сподели още Антон Станков.
 Радев не има вяра на неочаквания катарзис в ГЕРБ за Гешев
Радев не има вяра на неочаквания катарзис в ГЕРБ за Гешев

Президентът се надява бъдещият министър председател на България да узрява навреме за значимите решения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР