Съдебна комисия във федерален апелативен съд единодушно постанови във вторник,

...
Съдебна комисия във федерален апелативен съд единодушно постанови във вторник,
Коментари Харесай

Федералният апелативен съд постановява, че администраторът на Байдън не може да принуждава лекари от Тексас да извършват спешни аборти 

Съдебна комисия във федерален апелативен съд единомислещо постанови във вторник, че администрацията на Байдън не може да принуждава лекарите от незабавното поделение в Тексас да правят аборти за стабилизиране на пациента.

Искът произтича от насоки, издадени от Министерството на здравеопазването и човешките услуги през юли 2022 година, които изискват от лекарите в щати като Тексас, където множеството аборти са неразрешени, да съблюдават Закона за незабавно здравно лекуване и деен труд (EMTALA).

Федералният закон от 1986 година изисква от лекарите в незабавното поделение да правят аборт, когато е належащо, като част от стабилизиращото лекуване за незабавно здравно положение.

Генералният прокурор на Тексас Кен Пакстън, Американската асоциация на про-лайф акушер-гинеколозите и Християнските медицински и зъболекарски асоциации оспориха насоките на администрацията на Байдън.

„ Въпросът пред съда е дали EMTALA, според Ръководството на HHS, упълномощава лекарите да прави...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР