Съдбата на кучето Хачико, което години наред чака своя починал

...
Съдбата на кучето Хачико, което години наред чака своя починал
Коментари Харесай

Нов Хачико в Китай още чака стопанина си, починал преди 5 г.

Съдбата на кучето Хачико, което години наред чака своя умрял собственик на гарата в Токио се трансформира в знак на честност и лоялност, а през 1987-а и 2009-а година - и в основен воин на филми (съответно японски и американски, като надалеч по-популярен е вторият с Ричард Гиър в ролята на професора). Днес на гара Шибуя даже се издига монумент в чест на четириногия воин от породата акита ину.

Изглежда историята се повтаря. Куче в Китай към момента чака умрелия си преди пет години собственик на работното му място, написа в. " Дейли остарял ". 
Лоялният Да Хуан отхвърля да бъде осиновен и настойчиво продължава да чака завръщането на притежателя си на автомобилния паркинг, където е работил като защита. Той бяга от доброжелателните съседи, които се пробват да го заловен и да му намерят дом.

Да Хуан е бил бездомно куче, преди да бъде избавен от господин Шън, който работил като защита на авто паркинг в Шънгуян, град в североизточната част на Китай. През годините тогавашният окосмен скитник прави компания на стопанина си в охранителната будка и става куче-пазач.

Шън умира от рак през 2015 година, само че Да Хуан продължава всеки ден да стои на паркинга и да чака търпеливо завръщането му. Съседи са му построили колибка и му носят храна. Но сърцераздирателни фрагменти демонстрират по какъв начин преданото куче чака стопанина си в студа, вперило очи към входа на паркинга. Когато забележи мъж, изключително слаб и висок, Да Хуан всякога тича към него, с цел да ревизира дали не е неговият господин Шън. След това кучето се връща на " поста " си и чака появяването на идващия мъж.

" Да Хуан живее тук през последните пет години и отхвърля да бъде осиновен. Човек може да се сприятели с него, само че той в никакъв случай няма да го схване като негов собственик. Кучето има единствено една цел - да открие господин Шън. Когато се окаже, че следващият мъж не е неговият притежател, можете да прочетете тъгата в очите му и да разберете какъв брой е уединен ", описват съседи.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР