Съдът в Монтана призна, но редуцира наполовина за изпълнение в

...
Съдът в Монтана призна, но редуцира наполовина за изпълнение в
Коментари Харесай

Десет години затвор за наш трафикант на мигранти, хванат в Гърция

Съдът в Монтана призна, само че редуцира на половина за осъществяване в България присъда, издадена от магистратите в гръцкия град Керкира против български жител, упрекнат в опит за незаконно превеждане през границата на чужденци, оповестиха от правосъдната палата.  

Гръцката полиция задържала в края на 2018 година в пристанище Игуменица българския жител Занко. М., който превозвал, укрити в камион цяла сюрия иракчани. 

Гръцките управляващи открили, че чужденците влезнали в Гърция незаконно през турско-гръцката граница и били натоварени от нашенеца в автомобил в покрайнините на Атина. Българинът превозил незаконните бегълци натъпкани в тайник под пода на камиона до пристанище Игуменица, където трябвало да ги качи на ферибот за Италия. За всеки от иракчаните трафикантът получил по 2000 евро, а при превозването им е имало заплаха бежанците да се задушат в камиона.

Съдът в Керкира осъдил 65-годишния земляк от с. Лехчево на цели 20 години решетки. Но съгласно родното законодателство за същото закононарушение се плануват до 10 години, магистратите в Монтана му дадоха оптималното наказване. Трафикантът обаче е излежал съвсем половината от присъдата в гръцки затвор, което ще бъде приспаднато. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР