Съдът в Кентъки призна за виновен българина Росен Йосифов по

...
Съдът в Кентъки призна за виновен българина Росен Йосифов по
Коментари Харесай

Екстрадираният в САЩ Росен Йосифов осъден за пране на милиони долари

Съдът в Кентъки призна за отговорен българина Росен Йосифов по обвиняване за пране на милиони долари.

Според обвиняването посредством борсата си за криптовалута – "RG Coins ", 53-годишният Йосифов е управлявал организация, занимаваща се с интернационалните аукционни измами.

Делото против българина е траяло 2 седмици. Обвиненията към него са две – скрит план за пране на пари и скрит план за рекет, написа изданието "Коинтелеграф ", представено от БТВ.

За всяко от двете закононарушения той може да получи до 20 години затвор. Наказанието му ще бъде несъмнено на 12 януари 2021 година

В началото на предходната година Съединени американски щати изиска екстрадацията на Йосифов. Два месеца преди този момент - през декември 2018 година, той беше задържан в България, а обвиняванията към него бяха, че е бил съизвършител на румънци в незаконна интервенция. Семейството и близки на Йосифов даже излязоха на митинг пред Съдебната палата, уверени в неговата непорочност, и настояха той да остане в България.

Според американския съд обаче минимум 900 американски жители са били излъгани по схемата, в която взел участие българинът и съконспиратори от Румъния. Според обвиняването те разгласили реклами в известни тръжни платформи като "eBay " и "Craigslist "за артикули с висока стойност като да вземем за пример несъществуващи транспортни средства.

По данни на управляващите в Съединени американски щати измамниците са предоставяли на жертвите си подправени документи и фактури, включващи комерсиалните марки на реномирани компании, с цел да наподобяват покупко-продажбите същински, и даже са наемали прът центрове и "помощен личен състав ", с цел да разсеят терзанията на купувачите си.

След като са получавали заплащанията, Йосифов обръщал средствата в крипто активи и е превеждал приходите на офшорни перачи на пари, написа още американското издание.

Съдът откри, че той умишлено е предоставял услуги посредством незаконния профсъюз най-малко от септември 2015 година до декември 2018 година – обменяйки биткойни на стойност повече от 4,9 милиона $ за четирима други членове на организацията.

Арестите са осъществени от щатските и федералните управляващи благодарение на Румънската национална полиция и Румънската организация за гонене на проведената престъпност.

Йосифов е 17-ят обвинен, наказан по делото, като трима души към момента са на независимост. Повече от една дузина от обвинените бяха екстрадирани от Румъния.

"RG Coins " е учредена през април 2014 година Уебсайтът е продавал хардуери и е улеснявал обмена на криптовалути за района на Източна Европа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР