Съдът в Хасково наложи мярка за неотклонение парична гаранция в

...
Съдът в Хасково наложи мярка за неотклонение парична гаранция в
Коментари Харесай

Проговори собственикът на азиатския вълкодав, нахапал жестоко детенце

Съдът в Хасково наложи мярка за неотклонение " парична гаранция " в размер на 6000 лв. по отношение на притежател на куче, което нахапа 10-годишно дете в хасковското село Въгларово. Инцидентът стана на 14 юни следобяд, когато четириногото на Анастас Караиванов, от порода " азиатски вълкодав ", скъсало синджира и нападнало детето. След нахапванията то бе признато в пловдивска клиника с увреждане на черния дроб и бъбрека.

Караиванов е упрекнат, че не е положил задоволително грижи за кучето, което охранявало кравите му, при което е породена тежка контузия. Наложено му бе 72-часовото задържане от обвиняването. На съвещанието на съда през днешния ден прокуратурата изиска мярка за неотклонение " задържане под стража " с претекстове, че създателят на действието може да се укрие или да извърши друго закононарушение. Защитата пледира, че сходна принуда не е належаща.

" Единственото, което желая, е детето да се оправи. Само за това се апелирам, ще оказа помощ с всичко, което е належащо. Не се усещам добре, не съм желал това да стане. Махам кучетата, правя подарък ги ", сподели Анастас Караиванов в съда. Той сподели, че има 6 кучета, които отглежда, с цел да му пазят стопанството, което било ограбвано.

В селото още в сряда потегли подписка с гледище животните, които след серия тъжби бяха постоянно регистрирани, да бъдат отстранени. Хората се опасяват от кучетата и не се движат в региона на стопанството на Караиванов.

Определението на съда може да бъде протестирано или обжалвано във въззивната инстанция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР