Съдът в Бургас гледа мярката на 59-годишния Атанас Андонов, причинил

...
Съдът в Бургас гледа мярката на 59-годишния Атанас Андонов, причинил
Коментари Харесай

Обвиненият за смъртта на учителката Янита край Бургас е карал на автопилот

Съдът в Бургас гледа мярката на 59-годишния Атанас Андонов, предизвикал гибелта на 33-годишната учителка от Айтос Янита Пепелянкова.

Жената почина преди седмица при преден конфликт на пътя Бургас - Средец, а двете ѝ дъщери на 5 и 8 години пострадаха тежко . Съпругът на починалата Янита е служител на реда .



Обвинението е за предизвикателство на пътно произшествие, вследствие на което е настъпила гибел и са нанесени телесни повреди на други трима души. Прокуратурата упорства за най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража ” .

Назначена е авто-техническа експертиза, която да покаже точните аргументи за случая.

Инцидентът стана на права права при позволена скорост от 90 км. в час. Обвиняемият твърди, че е карал на автопилот с 80 км. в час , а преди пътния знак, с ограничаване 60 км, е натиснал спирачката, като в този миг кормилото е блокирал .

„ Клиентът ми е разпитан още в болничната стая, където прекара съвсем седмица след удара. Изразил е страдание, само че то е от човешка позиция, тъй като се касае за една техническа нередовност на автомобила , в резултат на което е породено това ПТП. Воланът е тръгнал наляво и по никакъв метод не е можел да го управлява ”, съобщи в съда юристът му от Софийска адвокатска гилдия Марийка Глушкова.

Прокурор Ангел Георгиева заяви, че ще бъда назначена техническа експертиза, която ще уточни дали е имал механически проблем директно преди удара. „ До момента изказванието на обвинения е в тази посока ”.



Сестрата на обвинения Антоанета Димитрова съобщи, че починалата Янита и децата са били без защитни колани.

„ Брат ми се обади по телефона – сестра ми, не мога да вдишвам - там има две деца! Отивам да ги избавям! Светла й памет на Янита, само че е била без колан, 5-годишното момиченце - без детска седалка ”, съобщи Димитрова.

По думите й брат и има стаж 40 години зад кормилото, а 30 години е бил по корабите, където е отговарял за поддръжка на машините, където се е справял с всевъзможни обстановки, само че във съдбовния ден не е съумял да овладее колата.

Всеки миг е значим! Последвайте ни ви, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР