Съдът уважи искането на Районната прокуратура във Варна за вземане

...
Съдът уважи искането на Районната прокуратура във Варна за вземане
Коментари Харесай

Домашен арест за 54-годишния Дончо от Варна, спипан да краде автомобил

 Съдът почете настояването на Районната прокуратура във Варна за взимане мярка за неотклонение, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна. 

54-годишният Дончо М. от през днешния ден е с мярка за неотклонение " Домашен арест “ с определение на Варненския областен съд, с което е било почетено настояването на Районната прокуратура. Отказът на прокуратурата да изиска най-тежката мярка за процесуална насила на обвинения за кражба на автомобил " Ауди “ – задържане под стража, е фактът, че 54-годишният мъж е на хемодиализа. Въпреки тежкото си заболяване, Дончо, който е добре прочут на органите на Министерство на вътрешните работи с богатото си престъпно и правосъдно минало, съумял да открадне паркирания пред частен дом във Варна автомобил " Ауди “ на 4 против 5 септември тази година.

След като направил закононарушението по член 195, алинея 1, т. 4 и 12 от Наказателен кодекс, обвиненият сменил регистрационните табели на колата и я подготвил да я изведе отвън Варна.  При задържането му от чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи във Варна той се опитал да избяга за да се укрие. Задържан бил след гонене.

Определението на Варненския областен съд, с което е било почетено настояването на Районната прокуратура във Варна за взимане мярка за неотклонение " Домашен арест “, предстои на обжалване пред Окръжния съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР