Съдът уважи искането на Районна прокуратура – Костинброд за вземане

...
Съдът уважи искането на Районна прокуратура – Костинброд за вземане
Коментари Харесай

Трафикант на мигранти, задържан в с. Бучин проход, остава в ареста 

Съдът почете настояването на Районна прокуратура – Костинброд за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на И.С., притеглен в качеството на обвинен за осъществени от него закононарушения по член 281, алинея 2, т. 1, т. 4 и т. 5, вр. алинея 1, прочие 2; по член 354а, алинея 3, т. 1 и по член 343б, алинея 3 от Наказателен кодекс.

На 11.06.2022 година в с. Бучин проход, община Костинброд, И.С. превозвал с лек автомобил петима сирийски жители. С дейностите си той незаконно подпомагал мигрантите да минават и обитават в страната в нарушаване на закона. Деянието е осъществено за набиране на имотна полза за обезпечаване и осъществяване на транспорт от гр. София до 30-километровата гранична зона на България със Сърбия.

При инспекция в ръководеното от И.С. транспортно средство е било намерено прахообразно вещество, което при полеви наркотест е реагирало на метаамфетамин.

По надлежния ред с техническо средство е било открито, че лидерът И.С. карал след приложимост на наркотично вещество.

В хода на следствието са събрани данни, че обвиненият работил в съучастничество с друго лице, работило като подстрекател и помощник. Към сегашния миг съучастникът на И.С. не е открит.

Действията по следствие по досъдебното произвеждане не престават под управлението на Района прокуратура – Костинброд.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР