Съдът реши, че няма да налага мярка на служителя на

...
Съдът реши, че няма да налага мярка на служителя на
Коментари Харесай

Съдът пусна служителя на ГДБОП, хванат дрогиран в колата му

Съдът реши, че няма да постанова мярка на служителя на ГДБОП Борислав Митев, който беше арестуван да кара след приложимост на опиати, предаде  БГНЕС.

Според състава на Софийски градски съд не са налице доказателства за това, че обвиненият може да извърши друго закононарушение или да се укрие.

Прокурорът от Софийска районна прокуратура Апостолова съобщи, че прокуратурата поддържа настояването за взимане на най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража ”.



“С днешна дата е назначена експертиза за осъществяване на инспекция за амфетамини и алкохол в кръвта при осъществяване на действието, само че към момента не са подготвени ”, уточни Апостолова.

Борислав Митев, служителят на ГДБОП и обвинен по делото сподели, че оспорва настояването на Софийска районна прокуратура. Той описа, че в деня, в който е бил арестуван, е пътувал към Окръжна болница, заради обстоятелството че неговата кръщелница е била призната там.

“Потеглих с персоналния си автомобил, с цел да се погрижа за нейното богатство ”, уточни той и добави, че е карал без очила и преди отбивката за село Лозен е бил спрян от полицейски автомобил. “Спрях заради обстоятелството, че нося оръжие, показах се и споделих, че съм чиновник от ГДБОП ”, сподели Митев.

Той изясни, че след това чиновниците на Министерство на вътрешните работи са показали непочтено държание и са се държали надменно.



“Правиха ми Дръг тест и той продължи към 5 минути. За първи път върша подобен тест ”, сподели Митев и уточни, че служителите на реда са му декларирали, че е взел амфетамини.

“Пожелах да ми се направи кръвен тест. Напълно непринудено дадох кръвен тест за опиати и алкохол, което е маркирано в документите на ВМА ”, безапелационен е той.

“Моля за правдивост и за анулация на мярката ”, съобщи Митев.

Мария Белчева - юрист на обвинения уточни, че оспорват настояването и ще се употребяват от доказателствата. От отбраната показаха, че в тази ситуация става въпрос за леко закононарушение, което не е тежко и съзнателно и не изисква най-тежката мярка за неотклонение.

“Няма нито едно доказателство, което да може да се извлече даже един факт, че този човек би трябвало да стои в ареста на база закона ”, подчертаха юристите на Митев.

Белчева сложи няколко въпроса по отношение на това дали служителите на реда са свършили задоволително добре своята работа и за какво се води дело в случай, че кръвният тест не е подготвен. Решението на съда не е дефинитивно и предстои на митинг.

Според обвиняването на 07.10.2022 година към 23:00 часа на Автомагистрала „ Тракия “ на отбивката на село “Лозен “, обвиненият е карал лек автомобил марка „ Ауди “ след приложимост на амфетамин, открит с “Дръг тест 5000 ”.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР