Съдът отмени таксите и цените на услуги в Регионалната библиотека

...
Съдът отмени таксите и цените на услуги в Регионалната библиотека
Коментари Харесай

Димитровградчанин осъди библиотеките в Смолян и Мадан

Съдът анулира таксите и цените на услуги в Регионалната библиотека

Димитровградчанин завоюва делата в Административния съд, с които се анулират наредбите на общините Смолян и Мадан поради противозаконна годишна такса за библиотеките.
Делата са формирани от Паско Запрянов, който има славата на " професионален осъждач на институции ", споделят магистрати. През 2016-а той завоюва 2 такива проблема в Хасковския административен съд.
Запрянов оспорва с тъжба наредбата в Наредбата на Смолян в частта „ За всички останали читатели - 3,50 лева “ към Раздел Регионална библиотека „ Николай Вранчев “ от Приложение 6. Според него наредбата е незаконосъобразна и дискриминационна и съставлява очевиден абонамент.
В оспорената част наредбата планува възнаграждение на такса за регистрация на читатели, диференцирани според от възрастта до 14 година възраст, пенсионери до 70 година и размер на таксата за всички останали читатели.
Според жалбоподателя подзаконовият нормативен акт е незаконосъобразен и дискриминационен по симптом „ възраст “, защото не обезпечава на всички жители пълноправен достъп до библиотечно-информационно обслужване./Марица

Оше детайлности - ТУК!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР